Turcia

Turcia face un avertisment cutremurator: se poate declansa un conflict la nivel global!

Turcia face un avertisment cutremurator: se poate declansa un conflict la nivel global!

Autoritatile de la Ankara privesc cu ingrijorare ceea ce se intampla in ultima vreme in regiunile locuite de catre kurzi, acolo unde se vorbeste despre posibilitatea organizarii in viitorul apropiat al unui referendum pentru independenta kurzilor din Irak, turcii avertizand ca o posibila dezintegrare a statelor din aceasta zona a lumii poate sta la originea declansarii unui nou conflict la nivel global in regiune, potrivit Reuters.

Marti, ministrul apararii din Turcia, Nurettin Canikli, a declarat ca organizarea referendumului de saptamana viitoare pentru independenta kurzilor din Irak reprezinta un risc major si ca turcii se vor organiza pentru a preintampina o astfel de actiune similara a kurzilor de pe teritoriul Turciei.

Turcia face un avertisment cutremurator: se poate declansa un conflict la nivel global!

„O actiune in urma careia ar fi violata integritatea teritoriala a Irakului reprezinta de asemenea un risc si pentru Turcia. Prin dezintegrarea teritoriala a Siriei sau a Irakului se poate declansa un conflict la nivel global al carui deznodamant poate cu greu fi prevazut”, a afirmat Nurettin Canikli, Ministrul Apararii din Turcia

Kurzii de pe teritoriul Irakului, Siriei si Turciei reprezinta cel mai mare grup etnic din lume care inca nu au un stat al lor, iar aceasta este nazuinta de secole a kurzilor, sprijinita in ultimii ani neoficial de catre anumite tari, atat din punct de vedere logistic, cat si financiar, pentru a lupta impotriva teroristilor statului islamic, dar si pentru dreptul lor la autodeterminare.

Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

View Comments

  • Doar niste imbecili, idioti utili ai satanelor mondiale, stapanii coloniei Romania, pot sa sustina "unionismul" in situatia actuala in care Romania este o colonie sclavagista-satanista. Doar niste fascisti bolsevici pot sa sustina "unionismul" (anexarea cu forta) in situatia in care marea majoritate a populatiei din Rep. Moldova nu doreste unirea cu Romania.

Share
Published by
Glasul.info

Recent Posts

Pagina de Facebook a singurului cotidian românesc din Carei, furată de hackeri

De ani buni, Buletin de Carei este singurul cotidian românesc independent din zonă care încă…

o oră ago

Primarul din Satu Mare: 14 mai 1970 a însemnat o tragedie pentru orașul nostru, dar în același timp și un moment de renaștere

Marți, 14 mai 2024, la Satu Mare s-a ținut un moment de reculegere pentru victimele…

22 de ore ago

Candidatul UDMR la Primăria Carei nu recunoaște limba oficială a României

Candidatul UDMR Carei pentru funcția de primar sfidează comunitatea locală și nu recunoaște limba oficială…

o zi ago