Site icon Glasul.info

Inițiativa UDMR de modificare a Legii administrației publice locale a fost respinsă de plenul Camerei Deputaților

Parlamentul Romaniei trebuie numaidecat dizolvat. E plin de hoti si de prosti, sau de hoti prosti!, foto: cdep.ro

Parlamentul Romaniei trebuie numaidecat dizolvat. E plin de hoti si de prosti, sau de hoti prosti!, foto: cdep.ro

Inițiativa UDMR de modificare a Legii administrației publice locale a fost respinsă de plenul Camerei Deputaților la solicitarea PNL

La propunerea PNL, comisiile de specialitate și plenul Camerei Deputaților au dat un vot de respingere proiectului UDMR de modificare a Legii nr.215/2001 a administraţiei publice locale. Raportul de respingere al proiectului a primit un număr de 256 de voturi ”pentru”, 21 de voturi ”împotrivă” și 4 ”abțineri”.

Prin această inițiativă legislativă, UDMR dorea reducerea ponderii de la 20% la 10% pentru localitățile în care să se folosească limba oficială maghiară, steaguri secuiești sau inscripții bilingve.Apelul la responsabilitate pe care l-am adresat în numele PNL conducerii Parlamentului și tuturor grupurilor parlamentare iată că a avut efect, propunerea PNL fiind susținută de deputații din toate partidele, cu excepția reprezentanților UDMR care au votat pentru adoptarea proiectului și a deputatului PSD Petre-Florin Manole, care s-a abținut.

Inițiativa UDMR de modificare a Legii administrației publice locale a fost respinsă de plenul Camerei Deputaților

Reiterez faptul că România este astăzi un exemplu de bune practici în domeniul protecției minorităților naționale și este recunoscută pentru asta la nivel european. Toate prevederile din Convenția cadru privind protecția minorităților naționale sunt respectate de către România !Prezența constantă a UDMR în Parlamentul României, în ultimii 27 de ani, precum și cooptarea aproape permanentă, sub diverse formule la guvernare, reprezintă cel mai bun exemplu al României de bune practici în domeniul minorităților naționale.

Pe această cale, îmi exprim speranța ca și Senatul, în calitate de for decizional, să dea un vot asemănător celui acordat în comisii și în conformitate cu așteptările românilor. Acum, înainte de a intra în anul Centenarului, când vom sărbători 100 de ani de la nașterea statului român modern, este nevoie de unitate și responsabilitate din partea tuturor forțelor politice, iar liderii UDMR nu trebuie să uite că astfel de abordări ating sensibilități istorice, pe care nu le putem depăși dacă le tratăm cu intoleranță și ostilitate!

Comunicat de presa primit de la domnul deputat Florin Claudiu Roman (Grup PNL)

Exit mobile version