libris.ro

Inițiativa UDMR de modificare a Legii administrației publice locale a fost respinsă de plenul Camerei Deputaților

Inițiativa UDMR de modificare a Legii administrației publice locale a fost respinsă de plenul Camerei Deputaților

Inițiativa UDMR de modificare a Legii administrației publice locale a fost respinsă de plenul Camerei Deputaților la solicitarea PNL

La propunerea PNL, comisiile de specialitate și plenul Camerei Deputaților au dat un vot de respingere proiectului UDMR de modificare a Legii nr.215/2001 a administraţiei publice locale. Raportul de respingere al proiectului a primit un număr de 256 de voturi ”pentru”, 21 de voturi ”împotrivă” și 4 ”abțineri”.

Prin această inițiativă legislativă, UDMR dorea reducerea ponderii de la 20% la 10% pentru localitățile în care să se folosească limba oficială maghiară, steaguri secuiești sau inscripții bilingve.Apelul la responsabilitate pe care l-am adresat în numele PNL conducerii Parlamentului și tuturor grupurilor parlamentare iată că a avut efect, propunerea PNL fiind susținută de deputații din toate partidele, cu excepția reprezentanților UDMR care au votat pentru adoptarea proiectului și a deputatului PSD Petre-Florin Manole, care s-a abținut.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Inițiativa UDMR de modificare a Legii administrației publice locale a fost respinsă de plenul Camerei Deputaților

Reiterez faptul că România este astăzi un exemplu de bune practici în domeniul protecției minorităților naționale și este recunoscută pentru asta la nivel european. Toate prevederile din Convenția cadru privind protecția minorităților naționale sunt respectate de către România !Prezența constantă a UDMR în Parlamentul României, în ultimii 27 de ani, precum și cooptarea aproape permanentă, sub diverse formule la guvernare, reprezintă cel mai bun exemplu al României de bune practici în domeniul minorităților naționale.

Pe această cale, îmi exprim speranța ca și Senatul, în calitate de for decizional, să dea un vot asemănător celui acordat în comisii și în conformitate cu așteptările românilor. Acum, înainte de a intra în anul Centenarului, când vom sărbători 100 de ani de la nașterea statului român modern, este nevoie de unitate și responsabilitate din partea tuturor forțelor politice, iar liderii UDMR nu trebuie să uite că astfel de abordări ating sensibilități istorice, pe care nu le putem depăși dacă le tratăm cu intoleranță și ostilitate!

Comunicat de presa primit de la domnul deputat Florin Claudiu Roman (Grup PNL)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info