Site icon Glasul.info

Interzis la debransare pentru romani, sau legarea de glie a sclavilor printr-un monopol impus cu forta de catre autoritati

Interzis la debransare pentru romani, sau legarea de glie a sclavilor printr-un monopol impus cu forta de catre autoritati.

Interzis la debransare pentru romani, sau legarea de glie a sclavilor printr-un monopol impus cu forta de catre autoritati.

Interzis la debransare pentru romani, sau legarea de glie a sclavilor printr-un monopol impus cu forta de catre autoritati.  Se urmareste mai nou schimbarea legii energiei termice, pentru ca autoritatile sa poata bloca debransarea romanilor de la serviciile de utilitate publica pentru a opta pentru sisteme alternative de incalzire.

Atat Europa cat si slugile care guverneaza Romania in numele unor valori europene cu dublu standard, au un simt foarte denaturat in ceea ce priveste piata liberalizata si comertul liber. In timp ce romanilor le sunt “liberalizate” cu forta preturile la tot felul de produse, servicii sau utilitati, salariile si pensiile liliputane ale romanilor nu doar ca nu apuca si ele sa fie “liberalizate” la aceleasi standarde, ba chiar se zburlesc tartorii din multinationale si infiltratii de prin institutiile statului care le tin acestora trena, sa nu cumva creasca nici macar cu cateva monezi, ca vezi doamne, s-ar ajunge imediat din nou la criza.

Acelasi stil il aplica mai nou autoritatile si atunci cand vine vorba de libertatea unui consumator de a-si alege singur sistemul de incalzire casnic pe care si-l doreste. Se urmareste mai nou schimbarea legii energiei termice, pentru ca autoritatile sa poata bloca debransarea romanilor de serviciile de utilitate publica pentru a opta pentru sisteme alternative de incalzire, potrivit capital.ro.

Interzis la debransare pentru romani, sau legarea de glie a sclavilor printr-un monopol impus cu forta de catre autoritati

Constatam astfel ca marota asta din ultimii ani legata de liberalizarea preturilor si comertul liber nu este altceva decat o gargara ieftina, care functioneaza selectiv, dupa cum isi doresc unii sau altii care fac “legea” in Romania.

Presedintele INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate, Andreea Paul, atrage atentia ca “dreptul unui consumator casnic de a refuza serviciul de utilitate publica pentru agentul termic si de a opta pentru sisteme alternative de încălzire nu trebuie incalcat”.

“Cine are centrală proprie de apartament își fixează temperatura la confortul propriu dorit, ceea ce în sistemul public centralizat este imposibil. Dreptul unui consumator casnic de a refuza serviciul de utilitate publică pentru agentul termic și de a opta pentru sisteme alternative, care îl satisfac mai bine ca preț și confort, nu trebuie încălcat. Este un drept esențial într-o piață funcțională competitivă.”, a scris Andreea Paul

Dupa atata sporovaiala plictisitoare legata de principiile unei piete libere aplicate cu forta romanilor, iata ca politicienii incearca o adevarata legare de glie a sclavilor din Romania care sa sustina un monopol al sistemului public centralizat de incalzire, un sistem ineficient, cu pierderi uriase, generate in special de lipsa investitiilor din acest domeniu, de prostul management si proasta gestionare a resurselor din sistem.

“suntem în fața unui proiect de lege care a așteptat 9 ani în sertarul parlamentarilor să iasă la rampă. De ce acum? Pentru că se vrea mascarea pierderilor uriașe, a lipsei de investiții și de performanță a sistemului public centralizat de încălzire, care a dus la prețuri necompetitive și, automat, la un val masiv al debranșărilor. Aproximativ 215 mii de familii și localități întregi s-au debranșat în ultimii 5 ani de la CET-uri. La începutul anului 2012 erau aproape 1,5 milioane de apartamente branșate, iar la sfârșitul anului 2016 mai erau puțin peste 1,2 milioane. Procentele debranșărilor ating cote chiar de 70% în județul Giurgiu sau de 55% în Galați, 30% în Iași, 23% în Timiș, în această perioadă. Ei au optat pentru sisteme alternative de centrale termice de apartament, amortizabile în patru ani, căci facturile lor sunt aproape la jumătate față de costurile reale ale celor branșati la sistemul public centralizat.”, a mai adaugat Andreea Paul

Glasul.info

Exit mobile version