Interzis la debransare pentru romani, sau legarea de glie a sclavilor printr-un monopol impus cu forta de catre autoritati

Interzis la debransare pentru romani, sau legarea de glie a sclavilor printr-un monopol impus cu forta de catre autoritati.

Interzis la debransare pentru romani, sau legarea de glie a sclavilor printr-un monopol impus cu forta de catre autoritati.  Se urmareste mai nou schimbarea legii energiei termice, pentru ca autoritatile sa poata bloca debransarea romanilor de la serviciile de utilitate publica pentru a opta pentru sisteme alternative de incalzire.

Atat Europa cat si slugile care guverneaza Romania in numele unor valori europene cu dublu standard, au un simt foarte denaturat in ceea ce priveste piata liberalizata si comertul liber. In timp ce romanilor le sunt „liberalizate” cu forta preturile la tot felul de produse, servicii sau utilitati, salariile si pensiile liliputane ale romanilor nu doar ca nu apuca si ele sa fie „liberalizate” la aceleasi standarde, ba chiar se zburlesc tartorii din multinationale si infiltratii de prin institutiile statului care le tin acestora trena, sa nu cumva creasca nici macar cu cateva monezi, ca vezi doamne, s-ar ajunge imediat din nou la criza.

Acelasi stil il aplica mai nou autoritatile si atunci cand vine vorba de libertatea unui consumator de a-si alege singur sistemul de incalzire casnic pe care si-l doreste. Se urmareste mai nou schimbarea legii energiei termice, pentru ca autoritatile sa poata bloca debransarea romanilor de serviciile de utilitate publica pentru a opta pentru sisteme alternative de incalzire, potrivit capital.ro.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Interzis la debransare pentru romani, sau legarea de glie a sclavilor printr-un monopol impus cu forta de catre autoritati

Constatam astfel ca marota asta din ultimii ani legata de liberalizarea preturilor si comertul liber nu este altceva decat o gargara ieftina, care functioneaza selectiv, dupa cum isi doresc unii sau altii care fac „legea” in Romania.

Presedintele INACO – Iniţiativa pentru Competitivitate, Andreea Paul, atrage atentia ca „dreptul unui consumator casnic de a refuza serviciul de utilitate publica pentru agentul termic si de a opta pentru sisteme alternative de încălzire nu trebuie incalcat”.

„Cine are centrală proprie de apartament își fixează temperatura la confortul propriu dorit, ceea ce în sistemul public centralizat este imposibil. Dreptul unui consumator casnic de a refuza serviciul de utilitate publică pentru agentul termic și de a opta pentru sisteme alternative, care îl satisfac mai bine ca preț și confort, nu trebuie încălcat. Este un drept esențial într-o piață funcțională competitivă.”, a scris Andreea Paul

Dupa atata sporovaiala plictisitoare legata de principiile unei piete libere aplicate cu forta romanilor, iata ca politicienii incearca o adevarata legare de glie a sclavilor din Romania care sa sustina un monopol al sistemului public centralizat de incalzire, un sistem ineficient, cu pierderi uriase, generate in special de lipsa investitiilor din acest domeniu, de prostul management si proasta gestionare a resurselor din sistem.

„suntem în fața unui proiect de lege care a așteptat 9 ani în sertarul parlamentarilor să iasă la rampă. De ce acum? Pentru că se vrea mascarea pierderilor uriașe, a lipsei de investiții și de performanță a sistemului public centralizat de încălzire, care a dus la prețuri necompetitive și, automat, la un val masiv al debranșărilor. Aproximativ 215 mii de familii și localități întregi s-au debranșat în ultimii 5 ani de la CET-uri. La începutul anului 2012 erau aproape 1,5 milioane de apartamente branșate, iar la sfârșitul anului 2016 mai erau puțin peste 1,2 milioane. Procentele debranșărilor ating cote chiar de 70% în județul Giurgiu sau de 55% în Galați, 30% în Iași, 23% în Timiș, în această perioadă. Ei au optat pentru sisteme alternative de centrale termice de apartament, amortizabile în patru ani, căci facturile lor sunt aproape la jumătate față de costurile reale ale celor branșati la sistemul public centralizat.”, a mai adaugat Andreea Paul

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 9 books
Oranki. Amintiri din captivitate

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas

1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info