Stiri

Intre 17 si 19 octombrie 2017 se desfasoara un exercitiu de mobilizare in Vaslui

Intre 17 si 19 octombrie 2017 se desfasoara un exercitiu de mobilizare in Vaslui.

Potrivit prevederilor art.23 alin. (3) din Legea nr. 355/2009, privind regimul stãrii de mobilizare partialã sau totalã a fortelor armate si a stãrii de rãzboi, ale art. 59, alin. (2) din Hotãrârea de Guvern nr. 370/2004, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 477/2003, privind pregãtirea economiei nationale si a teritoriului pentru apãrare, precum si ale art.4, lit.f), pct.9 din Legea nr. 415/2002, privind organizarea si functionarea Consiliului Suprem de Apãrare a Tãrii, in judetul Vaslui se va organiza in perioada 17-19 octombrie 2017 un amplu exercitiu de mobilizare militara.

Exercitiul de mobilizare, condus de catre Ministerul Apãrãrii Nationale, in stransa colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne si Administratia Nationalã a Rezervelor de Stat si Probleme Speciale, are scopul de verifica stadiul pregatirii populatiei,  economiei si teritoriului pentru aparare.

Intre 17 si 19 octombrie 2017 se desfasoara un exercitiu de mobilizare in Vaslui

Cu aceasta ocazie, rezervistii aflati in planurile de mobilizare vor fi solicitati sa se prezinte la unitatile militare de pe raza judetului Vaslui, pentru a participa pe o perioada de doua pana la trei ore la exercitii specifice de pregatire si mobilizare militara.

Astfel de exercitii sunt planificate si organizate periodic in toate judetele tarii în baza Planului verificãrii stadiului pregãtirii populatiei, economiei si teritoriului pentru apãrare prin exercitii si antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Superior de Apãrare a Tãrii, în anul premergãtor desfãsurãrii acestora”, potrivit dumestivaslui.ro.

 

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Primarul din Satu Mare: 14 mai 1970 a însemnat o tragedie pentru orașul nostru, dar în același timp și un moment de renaștere

Marți, 14 mai 2024, la Satu Mare s-a ținut un moment de reculegere pentru victimele…

21 de ore ago

Candidatul UDMR la Primăria Carei nu recunoaște limba oficială a României

Candidatul UDMR Carei pentru funcția de primar sfidează comunitatea locală și nu recunoaște limba oficială…

o zi ago

13 Mai 1903 – În comuna Șepreuș jandarmii unguri trag la ordin împotriva românilor

13 Mai 1903 - "În Şepreuş (comitatul Arad) erau alegeri pentru un nou primar. Solgăbirăul…

2 zile ago