Potrivit lui Serban Nicolae, partizanii anticomunisti din munti au slabit capacitatea de aparare a României.
Intr-un pur stil cominternist, senatorul PSD Serban Nicolae a declarat ca rezistenta anticomunista din munti a slabit capacitatea de aparare a României iar actiunea partizanilor a fost indreptata impotriva intereselor tarii.
“Astăzi, în comisia juridica a Senatului a fost respinsă propunerea legislativă cu privire la declararea zilei de 26 octombrie drept zi de comemorare a partizanilor anticomuniști. Deși președintele comisiei, Robert Cazanciuc, a fost favorabil inițiativei noastre, am fost martorii unei pledoarii de istoriografie comunista din partea senatorului PSD, Șerban Nicolae.
Șerban Nicolae a vorbit astăzi în limbajul tipic al propagandei comuniste venind în fața noastră cu elemente retorice inspirate, parcă, din perioada ocupației sovietice. Faptul că astfel de mentalități care păreau total depășite sunt prezente în Parlamentul României ne dovedește necesitatea unor astfel de legi care vin să cultive memoria istorică și identitatea națională.
Mulțumesc pentru voturile în favoarea legii acordate, 5 la număr, din partea celor 3 senatori PNL prezenți, a unui coleg senator de la USR și a președintelui comisiei juridice a Senatului! Am încrederea că la Cameră Deputaţilor, for decizional in acest caz, legea noastră va trece cu bine!”, a scris deputatul Daniel Gheorghe pe contul sau de Facebook
Potrivit lui Serban Nicolae, partizanii anticomunisti din munti au slabit capacitatea de aparare a României
„Am rude care au luptat pe frontul de vest. Să le spunem că unii mergeau să lupte pe frontul de vest pentru eliberarea Transilvaniei, în timp ce alţii luptau cu regimul instalat în august 44 este inacceptabil. Trupele de Securitate au provenit, în principal, din foştii jandarmi. Pe acest schelet s-a constituit partea de trupe de Securitate. Deci erau români contra români.
Eu nu cunosc lupte duse de aceste grupe de partizani din munţi cu trupele sovietice aflate pe teritoriul României. N-a fost atacată nicio unitate, niciun corp, există doar câteva incidente izolate cu ofiţeri sovietici care au fost atacaţi.
Între cei care s-au refugiat în munţi erau şi oameni care erau căutaţi pentru alte lucruri. Spre exemplu, n-am cum să fiu de acord cu cei care l-au omorât pe Nicolae Iorga şi să spun că erau partizani anticomunişti sau că erau luptători pentru libertate”,a afirmat senatorul PSD Serban Nicole in timpul dezbaterilor din Comisia juridică a Senatului
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro) Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram
Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
,,Ca raspuns la sistemul creat cu dinadinsul stramb, in care starea omului nu inseamna complexitate, ci complicatie, in care bunastarea materiala este scop in sine, noi raspundem cu sistemul bazat pe simplitate [...] El, cetateanul, trebuie sa fie propriul lui stapan, sa fie proprietar si producator si sa lucreze impreuna cu ceilalti intr-o retea indestructibila in care sa primeze cinstea,
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.