Carei

Andrei Păunescu denigrat de finul primarului din Carei pentru ca sustine pastrarea bustului lui Avram Iancu

Andrei Păunescu denigrat de finul primarului din Carei pentru ca sustine pastrarea bustului lui Avram Iancu

Nici macar nu s-a apucat sa se discute foarte serios de regionalizare, caci in anumite regiuni ale tarii exista deja o „autonomie” atat de larga, intr-atat incat se merge pana la amenintari voalate impotriva romanilor care ar indrazni sa viziteze localitatea Carei.

Mai concret, iata despre ce este vorba: dupa ce Andrei Păunescu a aflat ca la Carei exista intentia de a se demola bustul lui Avram Iancu, a avut o initiativa civica impotriva acestei intentii a edililor careieni, o actiune prin care a impiedicat in mare masura planurile la nivel local pentru dezafectarea monumentului, acesta a devenit o personalitate nu prea agreata de catre factorii decidenti de la nivel local. 

Andrei Păunescu denigrat de finul primarului din Carei pentru ca sustine pastrarea bustului lui Avram Iancu

„Vă mai amintiţi că în decembrie 2016 finul primarului careian îl făcea pe artistul şi profesorul Andrei Păunescu nici mai mult nici mai puţin decât…,,şoptitor imbecil,, ?

Şi doar pentru că a avut curajul să spună ceea ce finul scria din 2013 şi anume că bustul lui Avram Iancu se vrea demolat şi evident faptul că la Carei nu exista vorbire în limba română la catedrele claselor de meserii. Nici măcar în şoaptă.

Faptul a fost confirmat de situaţia existentă pe site ul Inspectoratului Judeţean Şcolar de la acea vreme. Sosirea la Satu Mare a celebrului artist Andrei Păunescu îi dă fiori finului de primar careian şi nu rezistă de a mai manipula încă o dată opinia publică de această dată doar de pe pagina sa personală nu şi de pe blogul său.

Să fie o reacţie la posibila vizită a lui Andrei Păunescu la Carei şi frica ca acesta să observe şi panoul din centru ce promovează falsuri istorice şi o hartă în defavoarea românilor din oraş?”, scrie BuletindeCarei.ro

„Am citit în presa de scandal că celebrul Andrei Păunescu va veni în curând la Satu Mare. Oare și acolo va vorbi în șoaptă în limba română? Haideți să îl invităm până în Carei, să vadă că bustul lui Avram Iancu este tot acolo și că poate vorbi cu voce tare cu Dantela Ciută. Poate se simte și își cere scuze de la careieni pentru prostiile pe care le-a debitat alături de cea care probabil l-a dezinformat. La pariu că nu are curajul să pună piciorul în Carei!”, a scris pe contul sau de Facebook, Szasz Lorand, redactor-sef la Opinie de Carei  (n.r. finul primarului din localitate)

Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

10 ore ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

o zi ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

2 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

3 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

3 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

4 zile ago