O paralela intre leprozeria #Rezist si primii promotori ai bolsevismului
Inceputurile revolutiei bolsevice nu au fost nicidecum atat de romantice pe cat s-a zbatut propaganda de-a lungul vremii sa prezinte, ba chiar dimpotriva. Tot ce-a fost mai rau in umanitate, toata pleava si mizeria societatii si-a dat mana pentru succesul acestei abominatii care si-a pus atat de crunt amprenta asupra secolului trecut.
Ca si in urma cu un secol, atunci cand se coalizau toate fortele oculte ale bolsevismului de pe toate continentele lumii, traim in aceste clipe din nou vremuri tulburi, in care mizeria societatii refuza sa se decanteze si se incapataneaza sa stea in lumina reflectoarelor fara nici un pic de rusine, sfidand in acelasi timp si logica dar si bunul simt. Fix asa era si propaganda blosevica: grosolana, adesea fara logica si fara bun simt, sfidand cele mai elementare norme ale civilizatiei.
In afara marilor manipulatori si ideologi ai bolsevismului, care adesea stateau in umbra, asteptand rezultate din partea celor trimisi pe teren, era imperioasa nevoia unor brate active care sa fie trimise la munca de jos in sprijinul revolutiei, insa fara ca acestea sa puna prea multe intrebari despre scopurile adevarate urmarite de catre manipulatorii lor.
De fapt acesta a fost de altfel si marele regret al oranduirii bolsevice, anume acela ca nu au putut crea un fel de specie subumana, un fel de bestii umanoide care sa aiba suficienta inteligenta cat sa raspunda la comenzile stapanilor lor, insa fara a fi inzestrate si cu destula ratiune pentru a putea contesta scopurile si dorintele celor care le manipuleaza.
Batranii din Romania care nu s-au putut impaca niciodata cu venirea bolsevismului in tara noastra povesteau cu o amaraciune nedisimulata despre categoriile de persoane care erau dispuse sa formeze avangarda bolsevica pe plaiurile noastre, urmandu-i indeaproape pe cei coborati de pe tevile tancurilor rusesti: oameni fara capatai, pleava societatii, mediocrii si frustratii societatii, fosti infractori, dezertori, taietorii de frunze la caini care duceau o viata fara de rost si carora nu le placea munca, etc
Cu alte cuvinte, toti inadaptatii societatii se ofereau voluntari in avangarda bolsevismului care punea incetul cu incetul stapanire pe Romania la mijlocul secolului trecut, sedusi de ideea ca odata intrati in randul noii oranduiri vor fi in sfarsit si ei “oameni”.
O paralela intre leprozeria #Rezist si primii promotori ai bolsevismului
Fix acelasi fenomen se remarca astazi si intre randurile celor din miscarea #Rezist: tineri fara orizont si fara nici o ocupatie se ofera voluntari in aceasta morisca promotoare a unui anarhism similar celui practicat de catre activistii bolsevici de la inceputul secolului trecut.
Pana si unele dintre simbolurile si sloganurile folosite sunt similare. Dar poate cea mai evidenta similaritate este cea a agresivitatii impotriva identitatii nationale, intr-o vadita incercare de a taia radacinile cu cerul si cu pamantul ale poporului roman.
De la bezbojnicii secolului trecut care desacralizau edificiile si simbolurile religioase pana la tinerii furiosi care aruncau cu pietre in peretii bisericilor, strigand ca vor spitale in loc de catedrale distanta este foarte mica, atat in plan moral, cat si spiritual.
Agitatorii si initiatorii acestor nesfarsite asa zise proteste si miscari de strada sunt echivalentul comisarilor idelogici care manau fortele revolutionare ori pentru a produce anarhie, ori pentru a face propaganda care sa serveasca unor anumitor scopuri.
Pentru cei care au studiat fie si doar din curiozitate inceputurile bolsevismului din Rusia, este clar ca buna ziua ca atat acea miscare de la inceputul secolului trecut cat si cea din zilele noastre prezinta unele similaritati, mergandu-se uneori chiar pana la confuzie, fiind de fapt ambele doua fete ale unei aceleiasi monezi: globalismul sau internationalismul promovat din umbra de niste interese oculte la nivel mondial.
Aidoma lichelelor si scursurilor societatii adunate sa construiasca internationalismul tembel de la inceputul secolului trecut, indiferent de ce ideologie sau sub care umbrela se ascundeau ele, la fel se aduna si acum lepadaturile umanitatii pentru acelasi scop. Daca atunci isi desfasurau “revolutia” prin teroare, violenta, crime si chiar genocid, acum se folosesc de tot felul de tertipuri parsive mimand democratia, la adapostul careia insa savarsesc tot felul de atrocitati impotriva celor incomozi din viata sociala sau politica.
Glasul.info