O paralela intre leprozeria #Rezist si primii promotori ai bolsevismului

O paralela intre leprozeria #Rezist si primii promotori ai bolsevismului

O paralela intre leprozeria #Rezist si primii promotori ai bolsevismului

Inceputurile revolutiei bolsevice nu au fost nicidecum atat de romantice pe cat s-a zbatut propaganda de-a lungul vremii sa prezinte, ba chiar dimpotriva. Tot ce-a fost mai rau in umanitate, toata pleava si mizeria societatii si-a dat mana pentru succesul acestei abominatii care si-a pus atat de crunt amprenta asupra secolului trecut.

Ca si in urma cu un secol, atunci cand se coalizau toate fortele oculte ale bolsevismului de pe toate continentele lumii, traim in aceste clipe din nou vremuri tulburi, in care mizeria societatii refuza sa se decanteze si se incapataneaza sa stea in lumina reflectoarelor fara nici un pic de rusine, sfidand in acelasi timp si logica dar si bunul simt. Fix asa era si propaganda blosevica: grosolana, adesea fara logica si fara bun simt, sfidand cele mai elementare norme ale civilizatiei.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


In afara marilor manipulatori si ideologi ai bolsevismului, care adesea stateau in umbra, asteptand rezultate din partea celor trimisi pe teren, era imperioasa nevoia unor brate active care sa fie trimise la munca de jos in sprijinul revolutiei, insa fara ca acestea sa puna prea multe intrebari despre scopurile adevarate urmarite de catre manipulatorii lor.

De fapt acesta a fost de altfel si marele regret al oranduirii bolsevice, anume acela ca nu au putut crea un fel de specie subumana, un fel de bestii umanoide care sa aiba suficienta inteligenta cat sa raspunda la comenzile stapanilor lor, insa fara a fi inzestrate si cu destula ratiune pentru a putea contesta scopurile si dorintele celor care le manipuleaza.

Batranii din Romania care nu s-au putut impaca niciodata cu venirea bolsevismului in tara noastra povesteau cu o amaraciune nedisimulata despre categoriile de persoane care erau dispuse sa formeze avangarda bolsevica pe plaiurile noastre, urmandu-i indeaproape pe cei coborati de pe tevile tancurilor rusesti: oameni fara capatai, pleava societatii, mediocrii si frustratii societatii, fosti infractori, dezertori, taietorii de frunze la caini care duceau o viata fara de rost si carora nu le placea munca, etc

Cu alte cuvinte, toti inadaptatii societatii se ofereau voluntari in avangarda bolsevismului care punea incetul cu incetul stapanire pe Romania la mijlocul secolului trecut, sedusi de ideea ca odata intrati in randul noii oranduiri vor fi in sfarsit si ei „oameni”.

O paralela intre leprozeria #Rezist si primii promotori ai bolsevismului

Fix acelasi fenomen se remarca astazi si intre randurile celor din miscarea #Rezist: tineri fara orizont si fara nici o ocupatie se ofera voluntari in aceasta morisca promotoare a unui anarhism similar celui practicat de catre activistii bolsevici de la inceputul secolului trecut.

Pana si unele dintre simbolurile si sloganurile folosite sunt similare. Dar poate cea mai evidenta similaritate este cea a agresivitatii impotriva identitatii nationale, intr-o vadita incercare de a taia radacinile cu cerul si cu pamantul ale poporului roman.

De la bezbojnicii secolului trecut care desacralizau edificiile si simbolurile religioase pana la tinerii furiosi care aruncau cu pietre in peretii bisericilor, strigand ca vor spitale in loc de catedrale distanta este foarte mica, atat in plan moral, cat si spiritual.

Agitatorii si initiatorii acestor nesfarsite asa zise proteste si miscari de strada sunt echivalentul comisarilor idelogici care manau fortele revolutionare ori pentru a produce anarhie, ori pentru a face propaganda care sa serveasca unor anumitor scopuri.

Pentru cei care au studiat fie si doar din curiozitate inceputurile bolsevismului din Rusia, este clar ca buna ziua ca atat acea miscare de la inceputul secolului trecut cat si cea din zilele noastre prezinta unele similaritati, mergandu-se uneori chiar pana la confuzie, fiind de fapt ambele doua fete ale unei aceleiasi monezi: globalismul sau internationalismul promovat din umbra de niste interese oculte la nivel mondial.

Aidoma lichelelor si scursurilor societatii adunate sa construiasca internationalismul tembel de la inceputul secolului trecut, indiferent de ce ideologie sau sub care umbrela se ascundeau ele, la fel se aduna si acum lepadaturile umanitatii pentru acelasi scop. Daca atunci isi desfasurau „revolutia” prin teroare, violenta, crime si chiar genocid, acum se folosesc de tot felul de tertipuri parsive mimand democratia, la adapostul careia insa savarsesc tot felul de atrocitati impotriva celor incomozi din viata sociala sau politica.

Glasul.info

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info