Tradatorii Romaniei

Andrei Plesu, lupul moralist care minte la fiecare respiratie?

Andrei Plesu, lupul moralist care minte la fiecare respiratie?

Jurnalistul Ion Spânu a dezvaluit intr-un articol publicat in Cotidianul, o noua minciuna grosolana a lupului moralist cunoscut de protipendada care se erijeaza in marea intelectualitate „româneasca”, sub numele de Andrei Plesu. Potrivit cotidianul.ro, Andrei Plesu s-ar fi folosit de moartea regelui Mihai pentru a iesi din nou in evidenta.

Unde altundeva decat la UM Digi 24 TV, postul de televiziune al noii avangarde propagandistice cu iz revolutionar, Andrei Plesu a recurs la o minciuna, sustinand ca si-a dat demisia din guvernul condus de neobolsevicul Petre Roman in decembrie ’90, imediat dupa incidentul in urma caruia regele Mihai a fost intors din drum din apropierea Pitestiului si fortat sa se intoarca in Elvetia, acolo unde locuia in exil.

Andrei Plesu, lupul moralist care minte la fiecare respiratie?

Dar ce sa vezi, cum minciuna are picioare scurte si inca mai exista in afara de aplaudaci si pupincuristi in presa din Romania si oameni carora nu le lipseste coloana vertebrala, jurnalistul Ion Spânu a dezvaluit o declaratie datand din 26 iulie 2012 a fostului premier Petre Roman care declara tocmai contrariul celor afirmate de catre Andrei Plesu:

„Acum câteva zile, Andrei Pleșu a încercat să rescrie istoria mea politică, uitînd cu desăvârșire de a lui. El nu și-a dat demisia în momentul episodului venirii Regelui Mihai I cu prilejul sărbătorii Paștelui din 1990 și dovada clară este că a continuat să fie ministru pînă la mineriada din septembrie 1991. Ar fi fost potrivit să-și dea demisia din funcția de «aplaudac» al lui Băsescu, cînd acesta l-a «executat» politic pe același suveran anul trecut”!

Trompetele propagandistice ale sistemului, platite din matrapazlacurile afacerii „Microsoft”. Beneficiari: Patapievici, Tismaneanu, Plesu si Liiceanu?

Regizorul Constantin Vaeni, care de-a lungul carierei sale a realizat filme memorabile precum “Buzduganul cu trei peceți”, “Drumeț în calea lupilor”, “Zidul” sau “Ancheta”, intr-o postare referitoare la asa numita falanga a propagandei din vremea regimului Basescu, a facut urmatoriul comentariu atunci cand un interlocutor a sesizat ca aceasta nu este o elita intelectuala care sa ne reprezinte si totusi nu prea stim ce sa punem in locul lor:

„.. în locul unora de felul ăsta nu trebuie pus nimic,.. cel puțin o vreme ! – ca la tarlalele pe care niște ani de zile a crescut tutun,.. și pe care o bună perioadă de timp nu mai rodește nimic, orice fel de sămânță ai pune !.. abia după niște ani buni te-apuci și pui.. iarbă.. până se dez-otrăvește locul ! Semeni, între timp, ca să ai ce să și culegi, ce-ai nevoie, de pe alte terenuri și suprafețe, neinfectate ! .. e țara mare.. și darnică !”, a scris pe Facebook regizorul Constantin Vaeni

Constantin Vaeni

Glasul.info

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

View Comments

  • Deci Andrei Plesu minte dar Petre Roman responsabil de mineriade si de vanzarea fabricilor la fier vechi spune adevarul

    Bravo tovarase, partidul te vrea prost!

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

3 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

3 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

4 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

5 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

6 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

7 zile ago