Primarul orasului IASI, Mihai Chirica, sustinand mitingul pentru Atostrada IASI-Tg. Mures, Foto: Fandel Mihai
Partidul Forta Moldova este acuzat ca deturneaza actiunea civica pentru Autostrada IASI- Tg. Mures catre scopuri politice
La Iași, in capitala Moldovei, s-a ajuns poate prima data la un consens general intre toate fortele si culorile politice din provincie, fiind deja foarte clar pentru reprezentantii tuturor partidelor politice din regiune asupra importantei necesitatii construirii unei autostrazi care sa lege Moldova de Transilvania.
Pentru acest nobil scop au fost uitate vechi adversitati politice si chiar animozitati personale intre diversi actori de pe scena politica locala, totul culminand cu niste ample manifestari prin intermediul carora atat societatea civila cat si reprezentantii partidelor politice si-au aratat sustinerea pentru construirea autostrazii IASI – Tg. Mures.
Nu mica ne-a fost insa surprinderea sa constatam ca dupa toata aceasta perioada de acalmie si chiar de colaborare intre unii reprezentanti ai societatii civile si cei ai unor partide politice, au aparut dispute si controverse legate de deturnarea actiunii civice catre scopuri politice.
Presedintele partidului Forta Moldova, domnul Traian Rânja, este acuzat ca s-ar fi folosit “de imagini in scop politic si comercial, de la un eveniment la care nu are nici o contributie” ( n.r. domnul autostrazii IASI – Tg. Mures). Liviu Tiganasu s-a aratat deranjat de un clip video de promovare al partidului Forta Moldova in care este pomenita si actiunea civica pentru sustinerea construirii
Conflictul intre cele doua parti se amplifica dupa un atac personal indreptat impotriva domnului Liviu Tiganasu in care acesta este acuzat ca face parte dintre cei condamnati in “lotul Prisecau”:
Glasul.info
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…
Leave a Comment