Societate

Aurelian Pavelescu despre scandalul de la MȚR: „provocare care nu are nimic in comun cu fimul ca atare, ci cu dorinta autorilor filmului de a face promovare prin scandal: o actiune clasica de marketing”

Aurelian Pavelescu despre scandalul de la MȚR: „provocare care nu are nimic in comun cu fimul ca atare, ci cu dorinta autorilor filmului de a face promovare prin scandal: o actiune clasica de marketing”

Presedintele Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat, Aurelian Pavelescu, considera ca intreaga actiune desfasurata in ultimele zile de catre autorilor filmului in complicitate cu responsabilii de la Muzeul Taranului Roman reprezinta „o actiune clasica de marketing”, facand parte din strategia „autorilor filmului de a face promovare prin scandal”.

„La Muzeul Taranului Roman a avut loc un nou scandal, in urma difuzarii filmului „Soldatii. Poveste din Ferentari”. Filmul ar fi despre un cuplu de gay, manele si viata din zonele mizerabile ale societatii noastre. Nu-l voi vedea: mi-a fost de ajuns sa privesc cateva cadre din clipul de promovare.

Scandalul a fost declansat de un grup de persoane dintr-o asociatie crestina, care au intrat in sala in timpul proiectiei si au intrerupt filmul, sustinand ca este vorba despre o provocare: de ce sa se difuzeze un astfel de film in Muzeul Taranului Roman, o marca a identitatii culturale romanesti?

A fost, evident, vorba despre o provocare. In sala erau prezente cateva persoane, parca pregatite sa se faca scandalul, dupa ce in urma cu cativa ani avusese loc un scandal asemanator, tot la Muzeul Taranului Roman, pe aceeasi tema, a minoritatilor sexuale.”, a scris Aurelian Pavelescu pe Facebook

Aurelian Pavelescu despre scandalul de la MȚR: „provocare care nu are nimic in comun cu fimul ca atare, ci cu dorinta autorilor filmului de a face promovare prin scandal: o actiune clasica de marketing”

Responsabilitatea apartine exclusiv sefilor Muzeului Taranului Roman care au pus la dispozitie sala, cunoscand ca este vorba despre o provocare. Provocare care nu are nimic in comun cu fimul ca atare, ci cu dorinta autorilor filmului de a face promovare prin scandal: o actiune clasica de marketing. Directorul Muzeului este complice la aceasta actiune, motiv pentru care trebuie dat afara, ca si alti responsabili.

Este dincolo de dubiu ca astfel de provocari sunt gandite prin incalcarea moralei publice: cei care difuzeaza astfel de filme stiu foarte bine ca Muzeul Taranului Roman, cu al lui Horia Bernea, reprezinta pentru multi un loc special, chiar sacru, iar actiunea lor de agresare a acestui sentiment trezeste reactii si proteste! A-ti face promovare in acest mod este reprobabil.

Mai trebuie ca la Academie sa fie organizate targuri de obiecte erotice si Ateneul sa fie inchiriat nuntilor tiganesti. Oooo, se va spune imediat: Pavelescu este impotriva cuplurilor gay, impotriva nu stiu caror minoritati! Fals! Este vorba despre acel respect mutual fara de care nu poate functiona nicio societate. De ce am accepta ca Muzeul Taranului Roman sa fie transformat in spatiu pentru promovarea unor asa-zisi artisti care vor sa castige bani din provocari, atacarea simbolurilor culturale si nationale? Nici macar nu este vorba, cum am spus, de comunitatea gay.

De aceste provocari nu vom scapa niciodata, sunt unele la nivelul politic cel mai inalt – cum s-a intamplat cu gasca Monicai Macovei in Parlamentul European zilele trecute. Totusi, nu trebuie sa ramanem indiferenti!”, a mai adaugat Aurelian Pavelescu

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

23 de minute ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

o zi ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

2 zile ago

Fenomenul Seghedin, la fel de cutremurător ca Fenomenul Pitești

În conștiința colectivă recentă a poporului român, Fenomenul Pitești are o mai mare rezonanță decât…

3 zile ago

27 Aprilie 1956 –  Ana Pauker a susținut cu tărie că trebuie să se elibereze pașapoarte tuturor persoanelor care vor să plece în Israel

Din Stenogramele ședintelor Biroului Politic al Secretariatului Comitetului Central al PMR (n.r. Partidul Muncitoresc Român),…

3 zile ago

27 Aprilie 1906 – Ziaristul și scriitorul Ioan Russu-Șirianu este amendat cu 40 de coroane pentru cartea „Românii din statul ungar”

După o carieră de profesor de istorie la școala pedagogică de fete la București și…

3 zile ago