Antiromanism

Un criminal de razboi este omagiat in România? La Oradea, admiratorii lui Wass Albert sunt invitati la film

Un criminal de razboi este omagiat in România? La Oradea, admiratorii lui Wass Albert sunt invitati la film

Jurnalistii de la publicatia ebihoreanul.ro fac o dezvaluire cu adevarat revoltatoare. Cu toate ca Albert Wass este in continuare considerat criminal de razboi de catre justitia din România, adeseori acest lucru este ignorat si incalcat cu buna stiinta de catre adeptii sai de pe teritoriul României, dedicandu-i-se tot felul de asa zise manifestari culturale in care este omagiat.

Prin intermediul unui anunt controversat, locuitorii din Oradea erau invitati de catre reprezentantii Consiliului Naţional al Maghiarilor din Transilvania si al Partidului Popular Maghiar din Transilvania, pentru a urmari un film dedicat criminalului de razboi Wass Albert.

Un criminal de razboi este omagiat in România? La Oradea, admiratorii lui Wass Albert sunt invitati la film

Potrivit jurnalistilor de la ebihoreanul.ro, evenimentul a fost organizat de catre cele doua organizatii maghiare cu scopul a fi omagiata implinirea a 110 ani de la nasterea lui Wass Albert si a 20 de ani de la moartea acestuia.

In luna mai a anului 1946, atat Albert Wass cat si tatal său Endre Wass, au fost condamnati la moarte in contumacie de Tribunalul Cluj, iar posesiunile le-au fost confiscate. Acestia au fost considerati vinovati pentru evenimentele abominabile ce au avut loc in luna septembrie a anului 1940, atunci cand locotenent ungur, pe nume Pakucs, a arestat sase locuitori din Sucutard si a executat patru dintre ei (doi români si doua evreice) in localitatea Țaga.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Ateliere de vară la o parohie din Târgu Jiu care nu are încă finalizate lucrările la exterior și interior!

Deși nu sunt finalizate încă lucrările la exterior și interior, parohia Sfântul Mare Mucenic MINA,…

10 ore ago

4 Iulie 1848 – Românii din Munții Apuseni încep să se înarmeze, sub conducerea lui Avram Iancu

Ziua de 4 iulie 1848, acest moment marchează începutul unei etape esențiale în Revoluția Română…

2 zile ago

3 Iulie 1910 – Român amendat de unguri pentru că pe harnașamentul calului erau prezente cele trei culori ale tricolorului românesc

Unul dintre paradoxurile antiromânismului din Ardealul teorizat de administrația maghiară în perioada dualismului austro-ungar este…

2 zile ago

2 Iulie – T𝐫𝐞𝐜𝐞𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐢𝐧 𝐢𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞 𝐢̂𝐧 𝐯𝐞𝐬̦𝐧𝐢𝐜𝐢𝐞 𝐚 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐨𝐢𝐞𝐯𝐨d Ștefan cel Mare, manifestare organizată de Muzeul Judeţean “Ştefan cel Mare” din Vaslui

"„𝐄𝐭𝐞𝐫𝐧𝐚̆ 𝐫𝐞𝐜𝐮𝐧𝐨𝐬̦𝐭𝐢𝐧𝐭̦𝐚̆ 𝐢𝐥𝐮𝐬𝐭𝐫𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐨𝐢𝐞𝐯𝐨𝐝, 𝐒̦𝐭𝐞𝐟𝐚𝐧 𝐜𝐞𝐥 𝐌𝐚𝐫𝐞!” Miercuri, 2 iulie 2025, începând cu ora 10:00,…

3 zile ago