Românii din Sfântu-Gheorghe refuză statutul periferic spre care autoritățile maghiare încearcă să-i împingă

Românii din Sfântu-Gheorghe refuză statutul periferic spre care autoritățile maghiare încearcă să-i împingă

Demnitatea de a fi român în Covasna.

Asociația Calea Neamului este alături de Asociația Astra-Despărțământul Covasna-Harghita, alături de Maria Crețu-Graur! Românii din Sfântu-Gheorghe refuză statutul periferic spre care autoritățile maghiare încearcă să-i împingă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Așa s-a ajuns la boicotarea Zilelor Orașului Sfântu-Gheorghe de către partea română, ansamblurile folclorice precum si ceilalti invitați de seamă din Basarabia si din celelalte colțuri ale țării urmând să evolueze, conform deciziei primăriei controlate de UDMR pe o scenă ascunsă într-un părculeț din curtea unui liceu, nu în centrul orasului asa cum s-a întâmplat in ultimii ani.

Hotărârea primarului UDMR se înscrie de fapt într-un context mai larg, într-o atitudine generală a autorităților maghiare din Covasna si Harghita care-i tratează pe români ca pe niste cetățeni de mâna a doua, încercându-se instaurarea unei regiuni autonome maghiare pe teritoriul celor două județe, în acest context înscriindu-se si recenta arborare ilegală a steagurilor unguresti în centrul orașului Sfântu-Gheorghe precum si nenumăratele abuzuri la care sunt supusi românii, multe dintre acestea fiind semnalate de-a lungul timpului de patriotul Dan Tanasa, un dârz luptător pentru dreptate si adevăr în Covasna si Harghita.

Zori noi de redeșteptare națională se arată însă, românii nu vor tăcea, vor lua atitudine, glasul lor demn se va auzi mai puternic ca oricând. Să nu-si închipuie nimeni ca va putea cineva vreodată îngrădi libertatea de a fi român, libertatea cucerită cu sânge si jertfă de bunicii si străbunicii noștri.

Doamne ajută!

Autor/Foto: Mihai Tirnoveanu

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă. Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Next Post

La 14 martie 1895 era inaugurata Biblioteca Centrală Universitară din București

mie mart. 14 , 2018
La 14 martie 1895 era inaugurata Biblioteca Centrală Universitară din București Biblioteca Centrală Universitară din București reprezinta cea mai veche bibliotecă universitară din București, edificiul cultural fiind construit dupa un proiect al arhitectului francez Paul Gottereau. Finalizarea constructiei cladirii a avut loc in anul 1893, iar pana la inceputul lunii martie a anului 1895, biblioteca […]
La 14 martie 1895 era inaugurata Biblioteca Centrală Universitară din București

Poate vă place și:

libris.ro