Un vlogger rus infirma stereotipurile false despre România
O surpriza placuta ne-a facut-o de curand descoperirea unui clip video postat de vloggerul Denis Tkacenko (Денис Ткасенко), prin care acesta demonteaza cateva dintre stereotipurile negative despre România pe care le au vecinii nostri din est.
Fara sa prezinte denaturat situatia economica si sociala din România, vloggerul Denis Tkacenko face o scurta radiografie asupra oportunitatilor pe care un turist strain le-ar putea gasi in tara noastra, infirmand de asemenea si legendele urbane legate de falsificarea sau vanzarea pasapoartelor false romanesti.
Un alt stereotip infirmat de vloggerul Denis Tkacenko este cel legat de componenta etnica a României, distrugand mitul potrivit caruia procentul rromilor din tara noastra ar fi unul cu mult mai mare decat este el in realitate.
Un vlogger rus infirma stereotipurile false despre România
Internautii din România au tradus acest clip video si l-au postat pe retelele de socializare.
“Vloggerul a făcut o vizită în România și a văzut cu ochii lui care este situația economică reală a statului român.
Totodată, vloggerul susține că România are munți foarte frumoși, iar prețurile la stațiunile turistice sunt foarte accesibile, acestea fiind îndeosebi solicitate de germani și italieni.
De asemenea, mitul despre falsificarea pașaportului românesc este o poveste pentru copii. Vedeți Experiența vloggerului în România.“, a postat Thraxus Ares pe Facebook
Donează pentru Glasul.info!
În conturile de la Banca Transilvania: RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.
O intreaga echipa de jurnalisti paraseste Hotnews! Ce se intampla in ultima vreme la cei de la Hotnews? O intreaga echipa de jurnalisti, in frunte cu Cristian Pantazi si Dan Tapalaga, paraseste redactia publicatiei. Dupa mai bine de un deceniu petrecut la Hotnews, Pantazi si Tapalaga, insotiti si de alti […]