Stiri

Inca o sfidare din partea Ungariei pe pamantul Romaniei: publicitate electorala numai in limba maghiara la Oradea

Inca o sfidare din partea Ungariei pe pamantul Romaniei, publicitate electorala numai in limba maghiara la Oradea: sigla PPMT-ului (Partidul Popular Maghiar din Transilvania) alaturi de reprezentarea grafica a cladirii Parlamentului Ungariei din Budapesta, pe un afis amplasat intr-un oras al Romaniei, la Oradea. Ce-o fi vrand sa insemne asta?

Marti, 27 martie a.c., trecatorii care ajungeau prin Piața Rogerius din Oradea, erau intampinati inainte de a intra in centrul agroalimentar, de un cort de culoare verde de care atarna un soi de afis electoral inscriptionat numai in limba maghiara, despre care aflam ca apartine celor de la  Erdélyi Magyar Néppárt(EMNP), adica Partidul Popular Maghiar din Transilvania (PPMT).

Toate bune si frumoase, numai ca pe afisul electoral ce purta sigla celor de la PPMT era reprezentata cladirea … Parlamentului de la Budapesta, deasupra sa scriind in limba maghiara „punct de informare pentru cetatenie (n.r. maghiara)”. Asadar, cu ce avem de a face? Afisul intriga foarte mult, in primul rand prin alaturarea dintre sigla PPMT si cladirea Parlamentului Ungariei.

Inca o sfidare din partea Ungariei pe pamantul Romaniei: publicitate electorala numai in limba maghiara la Oradea

Inca o sfidare din partea Ungariei pe pamantul Romaniei: publicitate electorala numai in limba maghiara la Oradea, Foto: facebook.com/mihutiu.dumitruremus

Nu doar noi suntem intrigati de aceasta noua sfidare a Romaniei chiar pe propriul sau teritoriu, ci si multi dintre cei care au vazut afisul celor de la PPMT.

[quote style=”4″ author=”Dumitru-Remus Mihutiu”]ÎNCĂ O SFIDARE DIN PARTEA UNGARIEI DE … PRIMUL CENTENAR – OARE CE SE „ VINDE ” AICI … CĂ NU SCRIE NIMIC ÎN LIMBA ROMÂNĂ … AM VREA SĂ „ CUMPĂRĂM ” ȘI NOI … DOMNIȘOARA DE CE ÎȘI ASCUNDE FAȚA DACĂ E TOTUL ÎN REGULĂ … AUTORITĂȚILE CE ZIC ? Mun. Oradea, Piața Rogerius 27 Martie 2018, ora 16:54 Cortul și afișul aparține celor de la Erdely Magyar Neppart = Partidul Popular Maghiar din Ardeal ( ! ).[/quote] [quote style=”4″ author=”Angyal Stefan Gurgu Mioara „]punct de informare pt. cetatenie (maghiara )[/quote] [quote style=”4″ author=”Dumitru-Remus Mihutiu”] … eu înțeleg maghiară, scris, vorbit, citit … traduc la virgulă … intenția celor care au amplasat cortul din imagine este de a sfida plus că este clar că slugile lui viktor orban, udmr & partidul civic maghiar & partidul popular maghiar din Ardeal et co., au primit ordin să adune ( și ) voturi … ce Dumnezeu că doar nu suntem copii neștiutori !!![/quote]

 

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

2 Mai 1864 – Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de stat!

2 Mai 1864 - Momentul când marile puteri l-au acuzat pe Cuza de lovitură de…

2 zile ago

Un istoric bulgar susține restaurarea Monumentului Eroilor Români de la Smârdan

Presa locală bulgară din Vidin relatează faptul că un istoric local sugerează ca Monumentul Eroilor…

2 zile ago

1 Mai 1359 – Recunoașterea Mitropoliei Țării Românești, cu sediul la Curtea de Argeș, de către Patriarhia din Constantinopol

După o lungă perioadă conflictuală cu regatul Ungariei, care făcea presiuni chiar mai mari decât…

3 zile ago

EXCLUSIV! Silvestru Șoșoacă reclamat AIUREA la CNCD pentru antițigănism?

Viața lui Dumitru-Silvestru Șoșoacă nu este ușoară nici măcar după excluderea sa din propriul partid,…

4 zile ago

29 Aprilie 1459 – Tragerea în țeapă a negustorilor din Brașov, de către domnitorul Vlad Țepeș

La 24 aprilie 1459, peste 40 de negustori din Brașov au fost trași în țeapă…

5 zile ago

28 Aprilie 1502 – Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui Ștefan cel Mare – „Die Kronicke des Stephan Voyvoda”

La 28 aprilie 1502 Se încheie traducerea în limba germană a letopisețului slavon al domniei lui…

6 zile ago