Monument istoric
Proiect legislativ controversat: daca interventia neautorizata asupra monumentelor istorice nu va mai fi considerata infractiune, acest lucru nu poate fi exploatat si de catre cei rau intentionati?
Pana si o intentie buna se poate transforma rapid intr-o problema care sa-ti dea mari dureri de cap daca nu-ti iei dinainte masuri de precautie. Un grup de deputati a initiat un proiect legislativ menit la prima vedere sa descongestioneze instantele de judecata de cazurile in care s-au depus plangeri penale pe numele persoanelor care au efectuat reparatii de urgenta sau alte interventii fara autorizatie asupra unor monumente istorice.
Pe expunerea de motive a acestui proiect legislativ, si-au trecut pana la acest moment semnaturile 13 parlamentari romani, 12 de la PSD (Florin Iordache, Ion Călin, Nechifor Catalin-Ioan, Alexandra Presură, Radu Sebastian, Florinel Stancu, Alina-Elena Tănăsescu, Ionela Dobrică,Maricela Cobuz, Ştefan Muşoiu, Bucura-Oprescu Simona,Corneliu Ştefan) si unul de la PNL ( Florin ROMAN).
Iata si cum isi motiveaza initiatorii acest proiect legislativ menit a dezincrimina printre altele si interventiile fara autorizatie asupra monumentelor istorice:
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
Leave a Comment