Cine îl impiedică pe președintele României să intervină și în această problemă de politică externă?
Când a fost vorba de vizita unei delegații românești în Israel, președintele României a fost destul de categoric cu privire la această problemă și a subliniat următoarele aspecte: “eu sunt preşedintele Republicii şi eu răspund de politica externă”.
Dacă tot o spune cu propriile sale cuvinte, atunci cine îl impiedică pe președintele României să intervină și într-o altă problemă de politică externă ivită de curând, respectiv prezentarea de către Victor Orban a unei hărți a Ungariei care cuprindea și Transilvania, în fața unei delegații poloneze? Aceasta este cu adevărat o problemă de politică externă sensibilă pentru români, și mulți ar dori o pozitiție tranșantă din partea președintelui cu privire la astfel de acțiuni împotriva României.
Cine îl impiedică pe președintele României să intervină și în această problemă de politică externă?
În perioada de dinaintea alegerilor din aprilie, premierul maghiar Viktor Orban a primit la Budapesta vizita omologului său din Polonia, Mateusz Morawiecki. În timpul acelei întrevederi, Orban a prezentat delegației poloneze o hartă a Ungariei în care era evident că este cuprinsă și Transilvania.După cum ne spune președintele României, “politica externă a României trebuie să fie întotdeauna … în strânsă legătură cu obiectivele urmărite pe plan intern”. Ori acestea fiind spuse, cum a apărat președintele României obiectivele urmărite pe plan intern cu privire la acțiunile externe menite să știrbească din prestigiul și demnitatea națională a țării noastre, cum este și aceasta întreprinsă de către premierul maghiar la începutul lunii aprilie? Cine îl impiedică pe președintele României să intervină și în această problemă de politică externă?
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
Showing 1-8 of 13 Books
Istoria ilustrata a Transilvaniei
By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures
By: Silvestru Moldovan
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria
By: Silvestru Moldovan
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat
By: Corvin Lupu
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate
By: Dimitrie Bejan
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale
By: Tiberiu Tudor
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor
By: Gică Manole
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.