RSS

7 Mai 2021: Au avut loc comemoră…

Vineri, 7 mai 2021, …

Asociația pentru Conservarea Pat…

Asociația Obștească …

(VIDEO): Ceremonia de resfințire…

Vineri, 7 mai 2021, …

Izvorul Tămăduirii, minuni în la…

Sărbătoarea "Izvorul…

Românii, "cetățeni europeni" de …

Românii, "cetățeni e…

Incendiu la mansarda unui bloc d…

Incendiu la mansarda…

După restaurare, mormântul lui G…

"În data de 7 mai 19…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Cine îl impiedică pe președintele României să intervină și în această problemă de politică externă?

Print Friendly, PDF & Email

Cine îl impiedică pe președintele României să intervină și în această problemă de politică externă?

Când a fost vorba de vizita unei delegații românești în Israel, președintele României a fost destul de categoric cu privire la această problemă și a subliniat următoarele aspecte: “eu sunt preşedintele Republicii şi eu răspund de politica externă”.

Dacă tot o spune cu propriile sale cuvinte, atunci cine îl impiedică pe președintele României să intervină și într-o altă problemă de politică externă ivită de curând, respectiv prezentarea de către Victor Orban a unei hărți a Ungariei care cuprindea și Transilvania, în fața unei delegații poloneze? Aceasta este cu adevărat o problemă de politică externă sensibilă pentru români, și mulți ar dori o pozitiție tranșantă din partea președintelui cu privire la astfel de acțiuni împotriva României.

Cine îl impiedică pe președintele României să intervină și în această problemă de politică externă?

“Fiţi asiguraţi că o să o întreb pe doamna Dăncilă cu ce ocazie a plecat în Israel în vizită bilaterală fără să sufle o vorbă, fără măcar din politeţe să mă sune sau să treacă pe la mine, fiindcă, totuşi, dacă PSD-ului nu-i convine, eu sunt preşedintele Republicii şi eu răspund de politica externă“, a declarat Klaus Iohannis

“… politica externă a României trebuie să fie întotdeauna o temă de consens național, în strânsă legătură cu obiectivele urmărite pe plan intern, potențându-le și punându-le în valoare”, a sustinut președintele la Alba Iulia în mesajul transmis participanţilor la conferinţa internaţională „România 100 – Diplomaţie, educaţie şi misiune”

În perioada de dinaintea alegerilor din aprilie, premierul maghiar Viktor Orban a primit la Budapesta vizita omologului său din Polonia, Mateusz Morawiecki. În timpul acelei întrevederi, Orban a prezentat delegației poloneze o hartă a Ungariei în care era evident că este cuprinsă și Transilvania.

După cum ne spune președintele României, “politica externă a României trebuie să fie întotdeauna … în strânsă legătură cu obiectivele urmărite pe plan intern”. Ori acestea fiind spuse, cum a apărat președintele României obiectivele urmărite pe plan intern cu privire la acțiunile externe menite să știrbească din prestigiul și demnitatea națională a țării noastre, cum este și aceasta întreprinsă de către premierul maghiar la începutul lunii aprilie? Cine îl impiedică pe președintele României să intervină și în această problemă de politică externă?

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info