libris.ro

Cine îl impiedică pe președintele României să intervină și în această problemă de politică externă?

Cine îl impiedică pe președintele României să intervină și în această problemă de politică externă?

Cine îl impiedică pe președintele României să intervină și în această problemă de politică externă?

Când a fost vorba de vizita unei delegații românești în Israel, președintele României a fost destul de categoric cu privire la această problemă și a subliniat următoarele aspecte: „eu sunt preşedintele Republicii şi eu răspund de politica externă”.

Dacă tot o spune cu propriile sale cuvinte, atunci cine îl impiedică pe președintele României să intervină și într-o altă problemă de politică externă ivită de curând, respectiv prezentarea de către Victor Orban a unei hărți a Ungariei care cuprindea și Transilvania, în fața unei delegații poloneze? Aceasta este cu adevărat o problemă de politică externă sensibilă pentru români, și mulți ar dori o pozitiție tranșantă din partea președintelui cu privire la astfel de acțiuni împotriva României.

Cine îl impiedică pe președintele României să intervină și în această problemă de politică externă?

„Fiţi asiguraţi că o să o întreb pe doamna Dăncilă cu ce ocazie a plecat în Israel în vizită bilaterală fără să sufle o vorbă, fără măcar din politeţe să mă sune sau să treacă pe la mine, fiindcă, totuşi, dacă PSD-ului nu-i convine, eu sunt preşedintele Republicii şi eu răspund de politica externă„, a declarat Klaus Iohannis

„… politica externă a României trebuie să fie întotdeauna o temă de consens național, în strânsă legătură cu obiectivele urmărite pe plan intern, potențându-le și punându-le în valoare”, a sustinut președintele la Alba Iulia în mesajul transmis participanţilor la conferinţa internaţională „România 100 – Diplomaţie, educaţie şi misiune”

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


 Citeste si: Iohannis a scos iarăși securea războiului! Cere demisia premierului Viorica Dăncilă! 

În perioada de dinaintea alegerilor din aprilie, premierul maghiar Viktor Orban a primit la Budapesta vizita omologului său din Polonia, Mateusz Morawiecki. În timpul acelei întrevederi, Orban a prezentat delegației poloneze o hartă a Ungariei în care era evident că este cuprinsă și Transilvania.

După cum ne spune președintele României, „politica externă a României trebuie să fie întotdeauna … în strânsă legătură cu obiectivele urmărite pe plan intern”. Ori acestea fiind spuse, cum a apărat președintele României obiectivele urmărite pe plan intern cu privire la acțiunile externe menite să știrbească din prestigiul și demnitatea națională a țării noastre, cum este și aceasta întreprinsă de către premierul maghiar la începutul lunii aprilie? Cine îl impiedică pe președintele României să intervină și în această problemă de politică externă?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info