Site icon Glasul.info

Dialog ca de pe altă planetă între Dan Vîlceanu și Mircea Badea: “Ați fost pe Marte! Mișto? Mai mișto ca-n Tenerife?”

Dialog ca de pe altă planetă între Dan Vîlceanu și Mircea Badea: “Ați fost pe Marte! Mișto? Mai mișto ca-n Tenerife?”

Invitat in studioul celor de la Antena 3 la emisiunea ”Sinteza Zilei”, liberalul Dan Vîlceanu a avut un schimb de replici cu Mircea Badea,  realizatorul ”În Gura Presei” de la acelasi post de televiziune. Dialogul între cei doi seamănă mai curând cu o variantă modernă a scenetelor lui Caragiale.

Mircea Badea:  Aș vrea să-l întreb pe domnul Vîlceanu, care este din partidul condus de domnul Orban, un tip foarte consecvent în logică și în declarații, până la urmă, v-ați hotărât la PNL acolo, vă place Comisia de la Veneția, e bună sau nu e bună? Sau așa și așa?

Dan Vîlceanu: A fost demersul nostru sesizarea Comisiei de la Veneția.

Mircea Badea: Deci vă place Comisia de la Veneția?

Dan Vîlceanu: Sigur că ne place.

Mircea Badea:  Eu sunt pentru. Am fost foarte fericit când s-a sesizat Comisia de la Veneția. Ideea în sine mi se pare absolut în regulă, deci ne place, mie-mi place, dumneavostră vă place, domnului Werner îi place, deci ne place. Atunci zic să ne placă și când vorbește în scris despre abuzul în serviciu. Ce ziceți de treaba asta? Îl definește ca pe un abuz de putere și zice să fie prag înalt, deci nu știu cum anume ziceți dvs. să fie fără prag, când Comisia de la Veneția zice să fie prag înalt și că trebuie definit ca abuz de putere. Trebuie să vă hotărâți, că nu se poate, dacă ce spune Comisia de la Veneția teoretic l-ar avantaja pe Liviu Dragnea- obsesia dvs., nu e bună, iar dacă îl belește pe Dragnea, atunci e bună Comisia de la Veneția. Ori e bună, ori nu e bună? Mi se pare că evaluați totul în funcție de Dragnea și nu prea e în regulă.

Dan Vîlceanu:Nu chiar. Nu văd care e legătura cu Dragnea în speța asta.

Mircea Badea: Ei, păi la OUG 13 nu ni s-a spus că voiau să-l scape pe Dragnea ca să pune pragul?

Dan Vîlceanu: La momentul în care a dezbătut pragul ăla, era cam mare coincidența.

Mircea Badea: Deci dumneavoastră spuneți că s-a gândit la Dragnea Comisia de la Veneția când a spus de prag?

Dan Vîlceanu: Domnule Badea, nu cred că spune Comisia de la Veneția cât să fie pragul!

Mircea Badea: Domnule Vîlceanu, bine ați venit la noi pe planetă. Ați fost pe Marte! Mișto? Mai mișto ca-n Tenerife? Cum e pe Marte?

Dan Vîlceanu: Dumneavoastră probabil veniți de pe altă planetă.

Dumneavoastră vă place statul paralel.

Mircea Badea: Eu sunt de pe planeta oamenilor alfabetizați care știu să citească și ce spune Comisia de la Veneția și ce scrie în hotărârea CCR cu citat din ce spune Comisia de la Veneția. Îmi cer scuze că nu știți lucrurile acestea despre țara în care sunteți deputat.

Dan Vîlceanu: Cât spune Comisia de la Veneția că trebuie să fie pragul?

Mircea Badea: Înalt.

Dan Vîlceanu: Înalt, am înțeles.

Mircea Badea: Dumneavoastră ziceți deloc. Deloc nu știu dacă e înalt.

Exit mobile version