Renunțarea la televiziunea analogică terestră taie românilor din jurul României accesul la posturile naționale
Decizia autorităților din România de a efectua tranziția de la televiziunea analogică terestră la cea digitală terestră a făcut ca distribuția TV analogică a posturilor națonale de televiziune românești să nu mai poată fi recepționată cu antene simple, atât în zonele rurale din țară, cât și dincolo de granițele țării, unde puteau fi recepționate de către românii din teritoriile istorice din jurul României.
Pentru românii din jurul granițelor României, unii dintre ei supuși unor agresive campanii de asimilare din țările respective, renunțarea la transmisia televiziunii analogice terestre reprezintă o adevărată dramă, ca și cum ar fi un cui suplimentar bătut la sicriul în care autoritățile din țările vecine vor să îngroape limba română, vorbită cu timpul din ce în ce mai puțin în teritoriile istorice românești.
Dar fenomenul nu se limitează doar la românii din jurul României, ci el este din păcate prezent și în unele zone din țară. Atât în județele din inima României, în Harghita și Covasna, cât și în zona de nord vest a României, imposibilitatea de a mai recepționa ca până acum posturi de televiziune prin intermediul televiziunii analogice terestre, îi lasă pe românii din aceste zone pradă unei propagande maghiare din ce in ce mai accentuate.
Dacă în Harghita și Covasna, județe cu o populație majoritară maghiară, este oarecum explicabilă absența, dar nu și pe deplin justificată,a posturilor de televiziune în limba română, invocându-se o cerere scăzută a acestor servicii, în regiunea de nord vest a României această absență a posturilor de televiziune românești chiar nu mai poate fi explicată, în condițiile în care există cerere din partea comunității românești.
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei) | RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)
Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.
Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri
Showing 1-8 of 13 Books
Istoria ilustrata a Transilvaniei
By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop
O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii
Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures
By: Silvestru Moldovan
Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul
Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria
By: Silvestru Moldovan
Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat
By: Corvin Lupu
Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu
Oranki amintiri din captivitate
By: Dimitrie Bejan
Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale
By: Tiberiu Tudor
Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor
Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor
By: Gică Manole
Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole
Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.