Categories: Carei

Costume populare pentru copiii români de pe hotarul de Nord Vest al țării: o acțiune a Asociaţiunii ASTRA Despărţământul ,,Aurel Coza,, Carei

Costume populare pentru copiii români de pe hotarul de Nord Vest al țării: o acțiune a Asociaţiunii ASTRA Despărţământul ,,Aurel Coza,, Carei

Pe granița de nord vest a României, acolo unde tricolorul românesc este considerat de către politicienii locali UDMR-isti o provocare la adresa maghiarilor, se găsesc mereu resurse publice pentru organizarea unor evenimente și manifestări culturale cu specific maghiar, aproape săptămânal, dar din păcate odată cu trecerea timpului, acțiuni similare și pentru comunitatea românească au loc din ce în ce mai rar.

În vreme ce activitățile cultural-identitare maghiare au suportul activ și implicarea autorităților locale, nu același lucru se poate spune și despre măsuri similare în sprijinul comunităților românești.

Acesta este motivul pentru care Asociaţiunea ASTRA  Despărţământul ,,Aurel Coza,, Carei  demarează o campanie de strângere de fonduri pentru  achiziţionarea de costume populare româneşti pentru elevii de la Şcoala Gimnazială  Andrid, judeţul Satu Mare.

Publicația BuletindeCarei.ro lansează un apel prin intermediul căruia  elevii din Andrid să poată îmbrăca la diverse activități sau manifestări cultural-identitare, costume populare românești:

Asociaţiunea ASTRA Despărţământul ,,Aurel Coza,, Carei demarează o campanie de strângere de fonduri pentru achiziţionarea de costume populare româneşti pentru elevii de la Şcoala Gimnazială Andrid, judeţul Satu Mare.

Se pot face şi donaţii de costume populare nu numai donaţii în bani. Elevii acestei şcoli din mediul rural sunt foarte implicaţi în activităţi culturale ce promovează obiceiurile şi tradiţiile româneşti. Pentru activităţile lor sunt nevoiţi să împrumute piese vestimentare.

Datorită stării financiare precare a familiilor de aici, copii nu au posibilitatea să îşi cumpere costume populare tradiţionale.

Rugăm pe această cale ca cei care au posibilitatea de a ajuta să se gândească şi la elevii din Andrid.

Se pot face donaţii în contul ŞCOALA GIMNAZIALĂ ANDRID,

RO04TREZ5492137020XXXXX deschis la Primăria Andrid, CUI 3897076, Trezoreria Tăşnad, judeţul Satu Mare, cu menţiunea Costume populare româneşti pentru Şcoala Andrid.

Cei care doresc să ofere costume populare atât pentru fete cât şi pentru băieţi pot lua legătura cu:

  • învăţătorul Mircea Găzdac, tel.0744 804 981 sau
  • Daniela Ciută, preşedinte ASTRA Carei , tel. 0745 632 939

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Copii certați și înjurați în limba română ca să înțeleagă că limba maghiară e frumoasă!

Un cadru didactic de la o școală dintr-un oraș ardelean și-a prezentat o metodă didactică…

4 ore ago

8 Mai 1882 –  Cum tremura Ungaria la auzul înființării Comitetului  „România Iredentă” devenită mai apoi Societatea Carpații

La 8 mai 1882 la Budapesta era emisă circulara ministrului de interne regal maghiar, prin…

10 ore ago

Invitație la marcarea Zilei Independenței României la Carei

"Direcția de Cultură Carei, vă invită vineri, 10 mai 2024, începând cu ora 12.15, pe…

11 ore ago

Seară a memoriei anticomuniste. La București, va fi evocat jurnalistul MIHAI CREANGĂ

Joi 9 mai 2024, ora 17, la Academia Civică – București, Strada Jean Louis Calderon…

20 de ore ago

Școala Brâncovenească te invită luni, 3 Iunie, Casa de Cultură la conferința “Riscuri pentru sănătatea mintală la nouă generație”

“Aceasta este drama cea mare a copilului sau a tânărului culturii mediatice: discrepanţa uriaşă dintre…

o zi ago