RSS

Un preot care duce gratis copii …

„Copiii auzitori să …

Un grup de "intelectuali români"…

Un grup de intelectu…

Afacerile imobiliare ale băiatul…

Afacerile imobiliare…

(VIDEO) Diana Iovanovici-Șoșoacă…

Diana Iovanovici-Șoș…

Victimele torționarilor care au …

Oscrisoare în exclus…

Fostul deținut politic, Vasile A…

Afost condamnat în 1…

Arcul de Triumf neprimitor pentr…

Sub pretextul pandem…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Costume populare pentru copiii români de pe hotarul de Nord Vest al țării: o acțiune a Asociaţiunii ASTRA Despărţământul ,,Aurel Coza,, Carei

Print Friendly, PDF & Email

Costume populare pentru copiii români de pe hotarul de Nord Vest al țării: o acțiune a Asociaţiunii ASTRA Despărţământul ,,Aurel Coza,, Carei

Pe granița de nord vest a României, acolo unde tricolorul românesc este considerat de către politicienii locali UDMR-isti o provocare la adresa maghiarilor, se găsesc mereu resurse publice pentru organizarea unor evenimente și manifestări culturale cu specific maghiar, aproape săptămânal, dar din păcate odată cu trecerea timpului, acțiuni similare și pentru comunitatea românească au loc din ce în ce mai rar.

În vreme ce activitățile cultural-identitare maghiare au suportul activ și implicarea autorităților locale, nu același lucru se poate spune și despre măsuri similare în sprijinul comunităților românești.

Acesta este motivul pentru care Asociaţiunea ASTRA  Despărţământul ,,Aurel Coza,, Carei  demarează o campanie de strângere de fonduri pentru  achiziţionarea de costume populare româneşti pentru elevii de la Şcoala Gimnazială  Andrid, judeţul Satu Mare.

Publicația BuletindeCarei.ro lansează un apel prin intermediul căruia  elevii din Andrid să poată îmbrăca la diverse activități sau manifestări cultural-identitare, costume populare românești:

Asociaţiunea ASTRA Despărţământul ,,Aurel Coza,, Carei demarează o campanie de strângere de fonduri pentru achiziţionarea de costume populare româneşti pentru elevii de la Şcoala Gimnazială Andrid, judeţul Satu Mare.

Se pot face şi donaţii de costume populare nu numai donaţii în bani. Elevii acestei şcoli din mediul rural sunt foarte implicaţi în activităţi culturale ce promovează obiceiurile şi tradiţiile româneşti. Pentru activităţile lor sunt nevoiţi să împrumute piese vestimentare.

Datorită stării financiare precare a familiilor de aici, copii nu au posibilitatea să îşi cumpere costume populare tradiţionale.

Rugăm pe această cale ca cei care au posibilitatea de a ajuta să se gândească şi la elevii din Andrid.

Se pot face donaţii în contul ŞCOALA GIMNAZIALĂ ANDRID,

RO04TREZ5492137020XXXXX deschis la Primăria Andrid, CUI 3897076, Trezoreria Tăşnad, judeţul Satu Mare, cu menţiunea Costume populare româneşti pentru Şcoala Andrid.

Cei care doresc să ofere costume populare atât pentru fete cât şi pentru băieţi pot lua legătura cu:

  • învăţătorul Mircea Găzdac, tel.0744 804 981 sau
  • Daniela Ciută, preşedinte ASTRA Carei , tel. 0745 632 939
Social Links
Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info