libris.ro

Costume populare pentru copiii români de pe hotarul de Nord Vest al țării: o acțiune a Asociaţiunii ASTRA Despărţământul ,,Aurel Coza,, Carei

Costume populare pentru copiii români de pe hotarul de Nord Vest al țării: o acțiune a Asociaţiunii ASTRA Despărţământul ,,Aurel Coza,, Carei

Pe granița de nord vest a României, acolo unde tricolorul românesc este considerat de către politicienii locali UDMR-isti o provocare la adresa maghiarilor, se găsesc mereu resurse publice pentru organizarea unor evenimente și manifestări culturale cu specific maghiar, aproape săptămânal, dar din păcate odată cu trecerea timpului, acțiuni similare și pentru comunitatea românească au loc din ce în ce mai rar.

În vreme ce activitățile cultural-identitare maghiare au suportul activ și implicarea autorităților locale, nu același lucru se poate spune și despre măsuri similare în sprijinul comunităților românești.

Acesta este motivul pentru care Asociaţiunea ASTRA  Despărţământul ,,Aurel Coza,, Carei  demarează o campanie de strângere de fonduri pentru  achiziţionarea de costume populare româneşti pentru elevii de la Şcoala Gimnazială  Andrid, judeţul Satu Mare.

Publicația BuletindeCarei.ro lansează un apel prin intermediul căruia  elevii din Andrid să poată îmbrăca la diverse activități sau manifestări cultural-identitare, costume populare românești:

Asociaţiunea ASTRA Despărţământul ,,Aurel Coza,, Carei demarează o campanie de strângere de fonduri pentru achiziţionarea de costume populare româneşti pentru elevii de la Şcoala Gimnazială Andrid, judeţul Satu Mare.

Se pot face şi donaţii de costume populare nu numai donaţii în bani. Elevii acestei şcoli din mediul rural sunt foarte implicaţi în activităţi culturale ce promovează obiceiurile şi tradiţiile româneşti. Pentru activităţile lor sunt nevoiţi să împrumute piese vestimentare.

Datorită stării financiare precare a familiilor de aici, copii nu au posibilitatea să îşi cumpere costume populare tradiţionale.

Rugăm pe această cale ca cei care au posibilitatea de a ajuta să se gândească şi la elevii din Andrid.

Se pot face donaţii în contul ŞCOALA GIMNAZIALĂ ANDRID,

RO04TREZ5492137020XXXXX deschis la Primăria Andrid, CUI 3897076, Trezoreria Tăşnad, judeţul Satu Mare, cu menţiunea Costume populare româneşti pentru Şcoala Andrid.

Cei care doresc să ofere costume populare atât pentru fete cât şi pentru băieţi pot lua legătura cu:

  • învăţătorul Mircea Găzdac, tel.0744 804 981 sau
  • Daniela Ciută, preşedinte ASTRA Carei , tel. 0745 632 939

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.



Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info