UDMR a rupt protocolul de colabo…

George Simion a zdru…

George Simion: Șantajul practica…

Descinderi, perchezi…

George Simion: "Viceprimarul UDM…

"Cu multă întârziere…

La 23 mai 1849 era asasinat de u…

La data de 15 mai 18…

În semn de protest, Garnizoana O…

Încă de la debutul s…

Tata socru îi UDMR-ist!

"Socrul său este mem…

George Simion: Legile Statului t…

Candidatul independe…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Costume populare pentru copiii români de pe hotarul de Nord Vest al țării: o acțiune a Asociaţiunii ASTRA Despărţământul ,,Aurel Coza,, Carei

Print Friendly, PDF & Email

Costume populare pentru copiii români de pe hotarul de Nord Vest al țării: o acțiune a Asociaţiunii ASTRA Despărţământul ,,Aurel Coza,, Carei

Pe granița de nord vest a României, acolo unde tricolorul românesc este considerat de către politicienii locali UDMR-isti o provocare la adresa maghiarilor, se găsesc mereu resurse publice pentru organizarea unor evenimente și manifestări culturale cu specific maghiar, aproape săptămânal, dar din păcate odată cu trecerea timpului, acțiuni similare și pentru comunitatea românească au loc din ce în ce mai rar.

În vreme ce activitățile cultural-identitare maghiare au suportul activ și implicarea autorităților locale, nu același lucru se poate spune și despre măsuri similare în sprijinul comunităților românești.

Acesta este motivul pentru care Asociaţiunea ASTRA  Despărţământul ,,Aurel Coza,, Carei  demarează o campanie de strângere de fonduri pentru  achiziţionarea de costume populare româneşti pentru elevii de la Şcoala Gimnazială  Andrid, judeţul Satu Mare.

Publicația BuletindeCarei.ro lansează un apel prin intermediul căruia  elevii din Andrid să poată îmbrăca la diverse activități sau manifestări cultural-identitare, costume populare românești:

Asociaţiunea ASTRA Despărţământul ,,Aurel Coza,, Carei demarează o campanie de strângere de fonduri pentru achiziţionarea de costume populare româneşti pentru elevii de la Şcoala Gimnazială Andrid, judeţul Satu Mare.

Se pot face şi donaţii de costume populare nu numai donaţii în bani. Elevii acestei şcoli din mediul rural sunt foarte implicaţi în activităţi culturale ce promovează obiceiurile şi tradiţiile româneşti. Pentru activităţile lor sunt nevoiţi să împrumute piese vestimentare.

Datorită stării financiare precare a familiilor de aici, copii nu au posibilitatea să îşi cumpere costume populare tradiţionale.

Rugăm pe această cale ca cei care au posibilitatea de a ajuta să se gândească şi la elevii din Andrid.

Se pot face donaţii în contul ŞCOALA GIMNAZIALĂ ANDRID,

RO04TREZ5492137020XXXXX deschis la Primăria Andrid, CUI 3897076, Trezoreria Tăşnad, judeţul Satu Mare, cu menţiunea Costume populare româneşti pentru Şcoala Andrid.

Cei care doresc să ofere costume populare atât pentru fete cât şi pentru băieţi pot lua legătura cu:

  • învăţătorul Mircea Găzdac, tel.0744 804 981 sau
  • Daniela Ciută, preşedinte ASTRA Carei , tel. 0745 632 939

Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.

loading...

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
Comodo SSL

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Vacante in Grecia