Site icon Glasul.info

Românii din Covasna împreună cu brașovenii alături de frații de pe Graniță, de la Carei

Românii din Covasna împreună cu brașovenii alături de frații de pe Graniță, de la Carei

Primul marș din istoria recentă a Careiului în care românii si-au afirmat drepturile și au luat atitudine prin această formă de protest împotriva politicii primăriei conduse de UDMR.

Românii din Covasna schimbă paradigma. Dacă până acum frati de-ai lor din alte parti ale țării veneau să le sprijine lupta, acum ei înșiși se duc în alt colt de țară pentru a susține lupta fraților lor de acolo. Așa am ajuns din Mărtanus, Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Voinești Covasna si Brașov de Ziua Drapelului la Carei, unde

Asociația Astra condusă de doamna Ciuta Daniela, călita în luptele duse pentru ridicarea bustului lui Mihai Eminescu și a monumentului refugiaților români din Carei este supusă unei presiuni inimaginabile exercitată atât de primar cât si de factorii săi de influență.

Fraților, vă spun de la fața locului, situatia este extrem de gravă. Nu se va renunta însă la demersurile pentru ridicarea Catargului cu Tricolor, dimpotrivă, un nou plan este pus la punct și dererminarea este maximă.

Revenim asupra acestei zile plină de înțelesuri după ce ajungem acasă. Acum suntem înca pe drum, am depășit 24 de ore în care nimeni nu a dormit mai mult de câteva minute.

Autor / Foto: Mihai Tirnoveanu

Exit mobile version