Site icon Glasul.info

Cum se face că numai ambasadele cu interese politico-economice sunt preocupate de legile justiției? MAE reacționează la apelul ambasadelor

Cum se face că numai ambasadele cu interese politico-economice sunt preocupate de legile justiției? MAE reacționează la apelul ambasadelor

E mai mult decât clar pentru toată lumea că implicarea acestor ambasade de fiecare dată când se iau în calcul modificări legislative în România este legată a anumite mize cu impact politico-economic. Altfel cum se face ca întotdeauna numai omniprezentele ambasade cu interese politico-economice sunt preocupate de legile justiției?

Ca și cum am fi unul dintre ultimele triburi descoperite de civilizația occidentală, mai mereu ni se dau tot felul de indicații și sfaturi despre cum am trebui să ne trăim viața socială, politică, economică, spirituală, culturală, etc. Dar aproape de fiecare dată în spatele acestor așa zise sfaturi se afla perfidia cu care conchistadorii i-au întâmpinat pe băștinașii din Americi, sau cea cu care îi tratatul coloniștii occidentali pe amerindieni.

Reacția MAE la acestă ultimă obrăznicie “diplomatică” a ambasadelor este una timidă și fără vlagă:

“Ministerul Afacerilor Externe a luat notă de poziția exprimată astăzi de cele 12 state partenere cu privire la procesul de amendare a Codului penal și a Codului de procedură penală.

Recunoașterea de către statele partenere a progresului demonstrat de România în combaterea corupției și construirea unui stat de drept eficient, arată, încă o dată, eforturile pe care instituțiile statului le depun în mod constant pentru a asigura respectarea legii și a angajamentelor României, atât în cadru european cât și în cadru internațional.

Reiterăm că instituțiile statului au un dialog permanent și transparent cu instituțiile europene și internaționale inclusiv pe Legile Justiției, în vederea facilitării unei cooperări internaționale eficiente și respectării de către România a tuturor angajamentelor în plan internațional.

Procesul de amendare a legislației în domeniul penal reprezintă un atribut al Parlamentului, acordat prin Constituție, iar etapele acestui proces sunt respectate, inclusiv din perspectiva consultării publice și a dialogului cu cetățenii. Reiterăm că procesul de amendare este în curs de derulare, aceste legi urmând a intra în vigoare numai după adoptarea acestora de către Parlament și respectiv promulgarea de către Președintele României.

Subliniem că întărirea statului de drept și lupta împotriva corupției fac parte din prioritățile asumate prin programul de guvernare 2018-2020.”, se arată într-un comunicat de presă al MAE

Exit mobile version