Ion Coja: “Putem spune că am avut parte după 1990 numai de președinți penali! Infractori!”
Nu știu dacă sunt suficient de bine informat ca să înțeleg ce se întâmplă. Simplificând lucrurile, avem de-a face cu un conflict se pare ireconciliabil între Johanis și Dragnea. Un conflict pe bune, nu trucat, cum au mai fost atâtea. Fiecare îl acuză pe celălalt că este penal, că a încălcat legea. Dacă pui pe două coloane acuzațiile ce i se aduc fiecăruia dintre cei doi, nu e greu să constați că acuzațiile aduse lui Johanis sunt mult mai „consistente” decât cele aduse lui Dragnea. Abuzurile lui Johannis, din postura de primar al Sibiului sunt infinit mai mari, mai substanțiale, decât cele care i se reproșează lui Dragnea. Cred că lucrurile sunt evidente, iar cine nu ține seama de această deosebire nu merită să participe la vreo discuție pe acest subiect!
Cei care protestează împotriva modificărilor aduse legilor penale sunt supărați că aceste modificări au adresa personalizată. Redefinirea abuzului în serviciu este chiar comică, înainte de a fi absurdă. Dar tot absurdă a fost și condamnarea lui Dragnea pentru abuz în serviciu. Partidul aflat la guvernare a făcut mereu asemenea abuzuri care au fost mereu trecute cu vederea. Dragnea nu a tras niciun profit de pe urma „abuzului”, iar statul nu a avut de suferit nici un prejudiciu. De asemenea, condamnarea lui Dragnea pentru cele petrecute la referendum este un abuz al justiției. Mult mai imorale și chiar penal a fost îndemnul lansat de Băsescu ca lumea să nu se prezinte la vot. În absolut judecând lucrurile, Băsescu este mai vinovat decât Dragnea față de mecanismul democrației care se bazează pe dreptul la vot! Cum bine se știe, sunt țări în care exercitarea dreptului la vot este considerată o obligație! Și nu greșesc cu nimica cei care au stabilit această regulă: prezența obligatorie la vot!
În schimb, abuzurile lui Johannis, chiar dacă nu au fost toate cercetate de organele îndrituite, sunt mult mai mari, mai imorale, mai „penale”. Vă aduc aminte ilegalitățile săvârșite la adopțiile de copii manageriate de familia Johanis, în frunte cu plăvanul Klaus Werner… Bașca retrocedările ilegale, falsul în acte notariale, găinării penibile unele, altele tunuri de milioane de euro! Zeci de milioane!
Evenimentul de la Lupșa, din 14 iulie 1910, este un episod mai puțin cunoscut, dar…
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
Leave a Comment