libris.ro

Ion Coja: „Putem spune că am avut parte după 1990 numai de președinți penali! Infractori!”

Ion Coja: „Putem spune că am avut parte după 1990 numai de președinți penali! Infractori!”

  • Domnule profesor ION COJA, cum comentați evenimentele din societatea românească, din viața noastră publică?

Nu știu dacă sunt suficient de bine informat ca să înțeleg ce se întâmplă. Simplificând lucrurile, avem de-a face cu un conflict se pare ireconciliabil între Johanis și Dragnea. Un conflict pe bune, nu trucat, cum au mai fost atâtea. Fiecare îl acuză pe celălalt că este penal, că a încălcat legea. Dacă pui pe două coloane acuzațiile ce i se aduc fiecăruia dintre cei doi, nu e greu să constați că acuzațiile aduse lui Johanis sunt mult mai „consistente” decât cele aduse lui Dragnea. Abuzurile lui Johannis, din postura de primar al Sibiului sunt infinit mai mari, mai substanțiale, decât cele care i se reproșează lui Dragnea. Cred că lucrurile sunt evidente, iar cine nu ține seama de această deosebire nu merită să participe la vreo discuție pe acest subiect!

  • Și totuși, mii de oameni participă la această discuție de partea lui Johannis, îl susțin!

Cei care protestează împotriva modificărilor aduse legilor penale sunt supărați că aceste modificări au adresa personalizată. Redefinirea abuzului în serviciu este chiar comică, înainte de a fi absurdă. Dar tot absurdă a fost și condamnarea lui Dragnea pentru abuz în serviciu. Partidul aflat la guvernare a făcut mereu asemenea abuzuri care au fost mereu trecute cu vederea. Dragnea nu a tras niciun profit de pe urma „abuzului”, iar statul nu a avut de suferit nici un prejudiciu. De asemenea, condamnarea lui Dragnea pentru cele petrecute la referendum este un abuz al justiției. Mult mai imorale și chiar penal a fost îndemnul lansat de Băsescu ca lumea să nu se prezinte la vot. În absolut judecând lucrurile, Băsescu este mai vinovat decât Dragnea față de mecanismul democrației care se bazează pe dreptul la vot! Cum bine se știe, sunt țări în care exercitarea dreptului la vot este considerată o obligație! Și nu greșesc cu nimica cei care au stabilit această regulă: prezența obligatorie la vot!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


În schimb, abuzurile lui Johannis, chiar dacă nu au fost toate cercetate de organele îndrituite, sunt mult mai mari, mai imorale, mai „penale”. Vă aduc aminte ilegalitățile săvârșite la adopțiile de copii manageriate de familia Johanis, în frunte cu plăvanul Klaus Werner… Bașca retrocedările ilegale, falsul în acte notariale, găinării penibile unele, altele tunuri de milioane de euro! Zeci de milioane!

Citiți întreg articolul pe ioncoja.ro

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info