RSS

(VIDEO) Prima ediție a Școlii de…

Prima ediție a Școli…

TABARA DE VARĂ 2021, PAROHIA FĂL…

   Cu binecuvântarea…

Biserica din lemn de la Putna e …

Oamenii de știință d…

Abund Berry. Povestea unui brand…

Povestea Abund Berry…

“Democrația secolului al XXI - l…

Declinul „democrație…

14 ani de la moartea Patriarhulu…

„Acrede în Hristos î…

Psihopatia omoară România! Sclav…

Psihopatia omoară Ro…

Jocurile Olimpice Tokyo: program…

România a cucerit jo…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Încarc...

Ion Coja: “Putem spune că am avut parte după 1990 numai de președinți penali! Infractori!”

Print Friendly, PDF & Email

Ion Coja: “Putem spune că am avut parte după 1990 numai de președinți penali! Infractori!”

  • Domnule profesor ION COJA, cum comentați evenimentele din societatea românească, din viața noastră publică?

Nu știu dacă sunt suficient de bine informat ca să înțeleg ce se întâmplă. Simplificând lucrurile, avem de-a face cu un conflict se pare ireconciliabil între Johanis și Dragnea. Un conflict pe bune, nu trucat, cum au mai fost atâtea. Fiecare îl acuză pe celălalt că este penal, că a încălcat legea. Dacă pui pe două coloane acuzațiile ce i se aduc fiecăruia dintre cei doi, nu e greu să constați că acuzațiile aduse lui Johanis sunt mult mai „consistente” decât cele aduse lui Dragnea. Abuzurile lui Johannis, din postura de primar al Sibiului sunt infinit mai mari, mai substanțiale, decât cele care i se reproșează lui Dragnea. Cred că lucrurile sunt evidente, iar cine nu ține seama de această deosebire nu merită să participe la vreo discuție pe acest subiect!

  • Și totuși, mii de oameni participă la această discuție de partea lui Johannis, îl susțin!

Cei care protestează împotriva modificărilor aduse legilor penale sunt supărați că aceste modificări au adresa personalizată. Redefinirea abuzului în serviciu este chiar comică, înainte de a fi absurdă. Dar tot absurdă a fost și condamnarea lui Dragnea pentru abuz în serviciu. Partidul aflat la guvernare a făcut mereu asemenea abuzuri care au fost mereu trecute cu vederea. Dragnea nu a tras niciun profit de pe urma „abuzului”, iar statul nu a avut de suferit nici un prejudiciu. De asemenea, condamnarea lui Dragnea pentru cele petrecute la referendum este un abuz al justiției. Mult mai imorale și chiar penal a fost îndemnul lansat de Băsescu ca lumea să nu se prezinte la vot. În absolut judecând lucrurile, Băsescu este mai vinovat decât Dragnea față de mecanismul democrației care se bazează pe dreptul la vot! Cum bine se știe, sunt țări în care exercitarea dreptului la vot este considerată o obligație! Și nu greșesc cu nimica cei care au stabilit această regulă: prezența obligatorie la vot!

În schimb, abuzurile lui Johannis, chiar dacă nu au fost toate cercetate de organele îndrituite, sunt mult mai mari, mai imorale, mai „penale”. Vă aduc aminte ilegalitățile săvârșite la adopțiile de copii manageriate de familia Johanis, în frunte cu plăvanul Klaus Werner… Bașca retrocedările ilegale, falsul în acte notariale, găinării penibile unele, altele tunuri de milioane de euro! Zeci de milioane!

Citiți întreg articolul pe ioncoja.ro

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info