Desant al Austriei la București confirmat oficial! Începe lupta la nivel “diplomatic” pentru resursele din Marea Neagră

Desant al Austriei la București confirmat oficial! Începe lupta la nivel “diplomatic” pentru resursele din Marea Neagră

Vizita în România a ministrului Federal pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe al Austriei, Kneissl Karin, a fost confirmată  de către jurnaliștii de la evz.ro, cărora purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Austriei le-a oferit informațiile solicitate într-un timp foarte scurt, în mai puțin de o oră.

Despre legea offshore s-a tot discutat aprins în ultima vreme, subiectul iscând chiar vii dispute în mediul politic și nu numai din România. Legea offshore inițiată de guvernul Tudose părea a fi redactată de către companiile concesionare, spun specialiștii din domeniu. Astfel că varianta inițială a proiectului legislativ respectiv a suferit mai multe modificări, însă companiile ExxonMobil, Black Sea Oil&Gas și OMV Petrom, reunite în Asociația Română a titularilor de concesionări offshore,  s-au arătat profund nemulțumite de decizia parlamentarilor români după modificările aduse legii offshore.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


librarie.net

Dacă inițial din proiectul legislativ al guvernului Tudose statul român rămânea mai degrabă cu buzele umflate și cu riscul de a trage ponoasele în cazul unor accidente nefericite care pot duce la poluare gravă în urma exploatării unor astfel de resurse, prin modificările aduse în Parlamentul României se mai lăsau câteva firimituri și pentru partea română, nu cât se obișnuiește în lumea civilizată acolo unde țările posesoare ale unor astfel de resurse își trag partea leului, dar oricum mai mult decât nimicul pe care guvernul Tudose îl stabilise cu o profundă “dărnicie”.

La ce vine în România doamna Kneissl Karin, Ministrul Federal de Externe al Austriei?  Răspunsul cam este foarte ușor de ghicit, mai ales ținând cont și de contextul în care este făcută această vizită; de regulă o asemenea vizită este programată și pregătită chiar și cu luni bune înainte, luându-se toate măsurile diplomatice pentru asigurarea succesului misiunii diplomatice. Aașdar aceasta este o vizită de urgență, provocată de un incident sau de niște evenimente care au scăpat de sub control.

În cele mai multe părți ale lumii, activitatea de lobby a necesitat de-a lungul istoriei o reglementare în așa fel încât să fie servite întotdeauna prioritar interesele statului din care respectivii diplomați făceau parte. Pentru OMV  Austria care deține 51% din acțiunile OMV Petrom, diplomatul austriac Kneissl Karin se va transforma probabil într-un agent de lobby care va pune presiune atât pe cale diplomatică, cât și pe alte căi folosite în activitățile de lobby.

Aflat ca invitat în studioul celor de la Antena 3, Darius Vâlcov a spus că în ceea ce privește probleme precum actuala lege offshore, ar trebui dat copy paste la legislația cu privire la activitatea de lobby din Austria și introdusă în legislația românească. Dacă protecționismul economiei naționale este un lucru bun în Austria, în România de ce nu ar putea fi la fel?

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 13 Books

Istoria ilustrata a Transilvaniei

By: Ioan Bolovan, Ioan-Aurel Pop

O istorie generală a unei țări, a unei provincii sau a unei regiuni are obligația să recompună prezentul oamenilor care au trăit în trecut în funcție de rolul jucat de fiecare entitate, grupare, etnie, confesiune componentă.Dar, ca toate celelalte istorii, nici aceasta nu poate răspunde tuturor problemelor spinoase ale trecutului și prezentului Transilvaniei. Totuși, încearcă să explice, din perspectiva întregii

Ardealul. Tinuturile de pe Olt. Tinuturile de pe Mures

By: Silvestru Moldovan

Silvestru Moldovan face parte din acele generatii de romani ardeleni care stiau totul: vorbeau, citeau si scriau in romana, maghiara si germana, ceea ce le-a creat libertatea de a se misca in orice regiune a Principatului, de a sta de vorba cu oricine in limba aceluia si de a cunoaste cel putin trei culturi. Asemenea intelectuali au rasarit din pamantul

Dictionarul numirilor de localitati cu poporatiune romana din Ungaria

By: Silvestru Moldovan

Aceasta carte face parte din colectia Infoteca a editurii Scripta si reprezinta o reeditare dupa un secol a unui instrument lexicografic de baza pentru cultura romaneasca. Practic, este o imensa arhiva ordonata, care ofera informatie de prim interes in compartimente definitorii ale Transilvaniei istorice: populatie, asezaminte de cult, denumirea localitatilor in expresie romaneasca, maghiara si germana.

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas
12


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânismContact: redactie@glasul.info

Lasă un răspuns

Next Post

TAROM a cumpărat cinci aeronave Boeing noi, contractul fiind semnat la Londra, în prezența ministrului Transporturilor, Lucian Șova

mar iul. 17 , 2018
TAROM a cumpărat cinci aeronave Boeing noi, contractul fiind semnat la Londra, în prezența ministrului Transporturilor, Lucian Șova Luni, 16 iulie 2018, ministrul Transporturilor Lucian Șova a participat la ceremonia în cadrul căreia a fost semnat contractul prin care TAROM a achiziționat un număr de cinci aeronave Boeing 737-MAX 8, construite special […]
TAROM a cumpărat cinci aeronave Boeing noi, contractul fiind semnat la Londra, în prezența ministrului Transporturilor, Lucian Șova, Foto: facebook.com/MinisterulTransporturilor/

Poate vă place și:

Donează pentru Glasul.info!

În conturile de la Banca Transilvania:
RO14BTRLRONCRT0356966001 (lei)    |    RO61BTRLEURCRT0356966001 (euro)

Breaking News