RSS

(FOTO) Aceasta este adevărata so…

(FOTO) Aceasta este a…

Scrisoare deschisă adresată depu…

Scrisoare deschisă ad…

E mai bine fără creștinism cultu…

  Vorbim despre creșt…

(VIDEO) Senatorul Diana Iovanovi…

Activitatea senatorul…

Măsuri de ultimă oră date de man…

  Supărați că numărul…

Până unde poate să meargă impert…

  Președintele Români…

Ți-ai întrebat deputații din jud…

Ți-ai întrebat deputa…

SUNT o "spurcăciune ORTODOXĂ"!!!

SUNT o "spurcăciune…

De 4 ani, Centrul „Sfânta Alexan…

„Copiii sunt dulci ca…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Desant al Austriei la București confirmat oficial! Începe lupta la nivel “diplomatic” pentru resursele din Marea Neagră

Print Friendly, PDF & Email

Desant al Austriei la București confirmat oficial! Începe lupta la nivel “diplomatic” pentru resursele din Marea Neagră

Vizita în România a ministrului Federal pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe al Austriei, Kneissl Karin, a fost confirmată  de către jurnaliștii de la evz.ro, cărora purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Austriei le-a oferit informațiile solicitate într-un timp foarte scurt, în mai puțin de o oră.

Despre legea offshore s-a tot discutat aprins în ultima vreme, subiectul iscând chiar vii dispute în mediul politic și nu numai din România. Legea offshore inițiată de guvernul Tudose părea a fi redactată de către companiile concesionare, spun specialiștii din domeniu. Astfel că varianta inițială a proiectului legislativ respectiv a suferit mai multe modificări, însă companiile ExxonMobil, Black Sea Oil&Gas și OMV Petrom, reunite în Asociația Română a titularilor de concesionări offshore,  s-au arătat profund nemulțumite de decizia parlamentarilor români după modificările aduse legii offshore.

Dacă inițial din proiectul legislativ al guvernului Tudose statul român rămânea mai degrabă cu buzele umflate și cu riscul de a trage ponoasele în cazul unor accidente nefericite care pot duce la poluare gravă în urma exploatării unor astfel de resurse, prin modificările aduse în Parlamentul României se mai lăsau câteva firimituri și pentru partea română, nu cât se obișnuiește în lumea civilizată acolo unde țările posesoare ale unor astfel de resurse își trag partea leului, dar oricum mai mult decât nimicul pe care guvernul Tudose îl stabilise cu o profundă “dărnicie”.

La ce vine în România doamna Kneissl Karin, Ministrul Federal de Externe al Austriei?  Răspunsul cam este foarte ușor de ghicit, mai ales ținând cont și de contextul în care este făcută această vizită; de regulă o asemenea vizită este programată și pregătită chiar și cu luni bune înainte, luându-se toate măsurile diplomatice pentru asigurarea succesului misiunii diplomatice. Aașdar aceasta este o vizită de urgență, provocată de un incident sau de niște evenimente care au scăpat de sub control.

În cele mai multe părți ale lumii, activitatea de lobby a necesitat de-a lungul istoriei o reglementare în așa fel încât să fie servite întotdeauna prioritar interesele statului din care respectivii diplomați făceau parte. Pentru OMV  Austria care deține 51% din acțiunile OMV Petrom, diplomatul austriac Kneissl Karin se va transforma probabil într-un agent de lobby care va pune presiune atât pe cale diplomatică, cât și pe alte căi folosite în activitățile de lobby.

Aflat ca invitat în studioul celor de la Antena 3, Darius Vâlcov a spus că în ceea ce privește probleme precum actuala lege offshore, ar trebui dat copy paste la legislația cu privire la activitatea de lobby din Austria și introdusă în legislația românească. Dacă protecționismul economiei naționale este un lucru bun în Austria, în România de ce nu ar putea fi la fel?

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info