Categories: Știri

Nu vi se pare ciudat că l-au agățat pe Gelu Vișan cu un dosar tocmai după dezvăluirile sale?

Nu vi se pare ciudat că l-au agățat pe Gelu Vișan cu un dosar tocmai după dezvăluirile sale?

Nu prea putem noi spune că ne topim de mila lui Gelu Vișan, sau că am avea o simpatie deosebită pentru el.

Însă atunci când constați că imediat după ce politicianul a făcut o mărturisire cu consecințe foarte grave legate de fenomenul șpăgilor și comisioanelor de ordinul milioanelor sau zecilor de milioane de euro oferite de către companiile străine sau de către multinaționale politicienilor români, cel care a făcut șocanta destăinuire este “spontan” chemat să dea cu subsemnatul pe la instituțiile de forță în cazul unul dosar din 2015 pe care pănă la acest moment nu se grăbise nimeni să-l instrumenteze, atunci îți pui neapărat niște întrebări cu privire la ce se întâmplă prin anumite instituții din România.

Iată ce a publicat de curând Gelu Vișan, înainte de fi agățat cu un dosar de către DNA și chemat la audieri:

Așa cum v-am spus, prima mare șpagă care mi s-a oferit, acum mai mult de cincisprezece ani, a constat în cinci la sută din valoarea unui contract de lucrări de drumuri, contract ce însuma mult peste o sută de milioane de euro, condiția fiind doar ca acea firmă să câștige licitația. Am fost în birourile firmei, m-am întâlnit cu patronul ei, iar oferta a fost pe față. Mai mult, când am plecat, fix în fața liftului, s-a ținut să mi se spună că firma este a lui Baroso, nu controlată, ci a lui.

Inutil să spun că am plecat năuc dun acele birouri, inutil să spun că nu am făcut nici un demers, de atunci având mult mai multe astfel de întâmplări, și majoritatea cu firme străine, Multinaționale cum li se spune. Propunerile de comision au variat între 2,5 % și 15%, cu bani trimiși în orice bancă din lume, eu trebuind să aleg doar țara. Asta cu 15% este “totală”, s-a întâmplat în holurile hotelului Mariot, iar întâlnirea a fost intermediată de un jurnalist, mare Haștagian astăzi.“, a scris Gelu Vișan

Când vezi că un politician este chemat la DNA imediat după niște dezvăluiri cu o asemenea greutate, oare chiar nu se i aprinde nimănui un beculeț în legătură cu ceea ce se întâmplă în România când e vorba de acordat contracte sau de trucat licitații în beneficiul companiilor străine? Astfel de reacții ale instituțiilor de forță dau apă la moară tocmai celor care spun că singurul scop pentru care a fost creat DNA, este acela de a distruge capitalul românesc și companiile românești care ar putea face până și cea mai firavă concurență firmelor străine prezente pe piața din România.

Când mai pui în balanță și statisticile potrivit cărora Luluța & DNA nu s-au atins nici măcar de un fir de păr al companiilor străine implicate în cazuri flagrante de corupție, însă au călcat în picioare fără pic de milă companiile românești chiar și atunci când nu a fost cazul de nici o corupție, ulterior niște judecători curajoși considerând că fapta nu există, oare ce concluzie  ai putea să tragi?

Chemarea lui Gelu Vișan la DNA imediat după șocantele sale dezvăluiri are rolul de avertisment, de a-i arăta politicianului pisica moartă…

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

10 Iulie 1773 – Raportul împăratului Iosif al II-lea menționa că multe familii de români au emigrat în Moldova sau Țara Românească

Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…

o zi ago

10 Iulie 1667 – document scris în limba maghiară veche care menționa că pe teritoriul Austriei de azi locuiau valahi

Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…

o zi ago

10 Iulie 1466 – Încep lucrările la Mănăstirea Putna, ctitorie a lui Ştefan cel Mare

La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…

o zi ago

9 Iulie 1907 – Era doar o femeie simplă, cu panglică-n păr. Dar era destul ca să cutremure frica imperiului

Incidentul petrecut la Brad, în 9 iulie 1907, în zi de târg, este o altă…

2 zile ago