Categories: Societate

Când legea este respectată selectiv, atunci acela nu mai este stat de drept! Sunt autorizate corturile amplasate la Iași și la Cluj pe domeniul public?

Când legea este respectată selectiv, atunci acela nu mai este stat de drept! Sunt autorizate corturile amplasate la Iași și la Cluj pe domeniul public?

Potrivit legislației în vigoare din România, dacă montezi neautorizat un cort pe domeniul public, riști să primești niște amenzi destul de usturătoare. Cu toate acestea, de o bună bucată de vreme vedem prin marile orașe ale țării corturi montate pe domeniul public chiar în zonele centrale ale orașului.

Partizanatul politic al unor autorități locale care “respectă” selectiv legislația aflată în vigoare este mai mult decât evident. Așa se face că atât la Iași cât și la Cluj avem de ceva vreme montate niște corturi zi de zi pe domeniul public.

Cort amplasat la Iași în Piața Unirii

Potrivit legii nr. 50/1991, montarea unor astfel de corturi trebuie autorizată, iar în caz contrar trebuie sancționați cei care se află în ilegalitate. Sunt așadar autorizate aceste corturi ale protestarilor, sau legea este în aceste cazuri aplicată discreționar? Se aude domnilor Chirica și Boc?

Anticorupția selectivă: deși Emil Boc a “condus” cele catastrofale guverne și a băgat mâna neconstituțional în buzunarele pensionarilor români, împotriva ăstuia n-au nimic #Rezistenții, Foto: facebook.com/vasile.ciobanu.33

Înainte de orice interese politice sau de altă natură, autoritățile locale sunt responsabile de aplicarea legislației aflate în vigoare, fără a face nici un fel de concesii celor care încalcă legea.

Dacă amplasarea acestor corturi pe domeniul public nu s-a făcut respectând legislația, atunci asistăm la complicitatea autorităților locale la încălcarea cu bună știință a legii. Mai poate fi numit un stat de drept acesta în care legea este respectată și aplicată selectiv și discreționar?

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

12 iulie 1907 – Jandarmii unguri sfârtecă rochia domnișoarei Sofia Cercel pentru că avea în cusătură cele trei culori românești

Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…

2 zile ago

10 Iulie 1773 – Raportul împăratului Iosif al II-lea menționa că multe familii de români au emigrat în Moldova sau Țara Românească

Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…

4 zile ago

10 Iulie 1667 – document scris în limba maghiară veche care menționa că pe teritoriul Austriei de azi locuiau valahi

Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…

4 zile ago

10 Iulie 1466 – Încep lucrările la Mănăstirea Putna, ctitorie a lui Ştefan cel Mare

La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…

4 zile ago