Site icon

Comicăria legată de rectificarea bugetului administrației prezidențiale

Comicăria legată de rectificarea bugetului administrației prezidențiale

În timp ce Ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, vine cu o abordare “germană” cu privire la bugetul alocat administrației prezidențiale, încercând să aplice legea “la sânge”, președintele Iohannis dă dovada că ar prefera mai curând o abordare mai “românească”, sau una chiar de tip balcanic, adică una cu mult mai maleabilă, fără fermoar la pungă, și deci și cu ignorarea unor anumite rigori ale legii (n.r. se pare că la fostul primar al Sibiului e oricum boală grea partea asta cu ignorarea legii).

Mai mult decât atât, pentru a-și demonstra abordarea “balcanică”, Iohannis iese public să se plângă că i-au fost tăiați banii!? Față de nivelul anului 2014, bugetul pentru administrația prezidențială practic s-a dublat nejustificat în mandatul lui Iohannis, în comparație cu mandatul lui Băsescu.

Caracterul mercantil al lui Iohannis a tot fost demonstrat de-a lungul anilor, fiind cunoscut apetitul său pentru turism, pentru călătorii în străinatate, pentru vacanțe în locuri exotice sau luxoase. Cu toate acestea, nimeni nu a luat măsuri până la ministrul Teodorovici pentru stoparea risipei bugetare și pentru depășirea frecventă a cheltuielilor prevăzute în planurile bugetare alocate anual pentru administrația prezindețială.

Exit mobile version