De râsul curcilor! În timp ce strâng semnături prin campania “Fără penali”, USR-ul este anchetat de DNA pentru finanțare ilegală!
În ultimele luni ale acestui an, nu mai poți ieși aproape nicăieri pe stradă fără să dai de corturarii de la USR și de campania lor intitulată “#Fără penali”, cu nelipsitul și penibilul hashtag în față.
Fie că ieși cu treabă prin oraș, fie la o promenadă simplă pe pietonalul din centrul orașului, sau să ieși cu nepoțeii prin parcurile urbei, aproape la tot pasul sunt oarecum nelipsiți corturarii de la USR, sau voluntari de-ai lor cu un banner penibil pe care scrie deja mult prea plictisitorul “Fără penali”. Cine naiba vrea în ziua de astăzi penali în funcții publice? Cum în legislația românească este deja prevăzut acest lucru, ce scop ascuns au USR-iștii cu strângerea lor de semnături?
După toată tevatura și circăria cu acest “#Fără penali”, ghici ce aflăm recent: că DNA anchetează USR pentru finanțare ilegală! În urmă cu două săptămâni a fost deschis un dosar pentru care procurorii au început deja să adune probe, solicitând recent documente de la Autoritatea Electorala Permanentă. Gurile rele spun că acest lucru nu s-ar fi întâmplat niciodată dacă nu ar fi fost debarcați până la acest moment Coldea și Kovesi, ci s-ar fi mușamalizat orice încercare de deschidere a unui dosar penal pentru cei care urlă cu nerușinare pe străzi: “#Fără penali!”.
Despre utilitatea și rostul adevărat al strângerii de semnături efectuată de către USR pe străzile marilor orașe din România, au vorbit mai mulți politicieni, jurnaliști și analiști politici în ultima vreme. Mulți insinuează că rostul adevărat al strângerii acestor semnături este acela de a fi folosite ca o bază de date în vederea campaniilor electorale viitoare.
Iată de pildă ce susținea acum puțin timp Daniel Funeriu despre utilitatea semnăturilor strânse de către USR sub pretextul luptei împotriva corupției:
La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…
Leave a Comment