Site icon Glasul.info

Amendă de 775 de milioane de euro pentru ING, pentru acuzații de spălare de bani și finanțarea terorismului

Amendă de 775 de milioane de euro pentru ING, pentru acuzații de spălare de bani și finanțarea terorismului

Cei de la ING sunt nevoiți să plătească o amendă de 900 de milioane de dolari (n.r. aproximativ 775 de milioane de euro) după ce au ajuns la un acord cu procurorii olandezi în cadrul unui dosar cu privire la spălarea de bani, informează CNBC.

Potrivit procurorilor din Olanda, grupul ING a încălcat legea olandeză referitoare la  prevenirea spălării banilor și finanțării terorismului “sistematizat, timp de mai mulți ani de zile”, prin faptul că nu a blocat folosirea conturilor clienților pentru spălarea banilor în perioada 2010-2016.

Autoritățile olandeze acuză faptul că ING nu și-a îndeplinit sarcinile de serviciu, în unele cazuri nereușind să identifice proprietarii efectivi finali ai conturilor și să observe tranzacțiile neobișnuite care s-au desfășurat prin intermediul conturilor respective.

Procurorii olandezi au declarat că din cauza că grupul ING a fost incapabil să observe că fluxurile de bani care au trecut prin acele conturi bancare exista posibilitatea ca acestea să provină din activități infracționale, a rezultat pe parcursul a mai multor ani oportunitatea pentru unii clienți să-și folosească neperturbați conturile bancare pentru a desfășura activități criminale.

Exit mobile version