Categories: Politică

Se reduce numărul de parlamentari! O inițiativă privind reducerea numărului de parlamentari la 300, a fost adoptată tacit în Senat

Se reduce numărul de parlamentari! O inițiativă privind reducerea numărului de parlamentari la 300, a fost adoptată tacit în Senat

Cu toate că era greu de crezut ca acest lucru să se mai întâmple, iată că rezultatul referendumului din anul 2009 cu privire la reducerea numărului de parlamentari ar putea fi pus în aplicare, chiar dacă asta se va întâmpla extrem de târziu.

”În plină campanie pentru un nou referendum, iată că este posibil să punem în aplicare rezultatul referendumului din 2009 privind reducerea numărului de parlamentari la 300. Chiar dacă tacit, chiar dacă atât de târziu”, a declarat deputatul PMP Adrian Todoran.

Inițiativa de a reduce numărul de parlamentari la 300, așa cum s-a votat în timpul referendumului din 2009, a fost adoptată tacit în Senatul României.

”Este absolut necesar ca această lege să ajungă urgent la votul final în Camera Deputaţilor, unde toţi parlamentarii să ţină cont că respectarea deciziilor Curţii Constituţionale nu este opţională, iar suveranitatea aparţine poporului român! În 2009, Curtea Constituţională valida rezultatele referendumului naţional unde peste 7,7 milioane de români au votat pentru un Parlament cu maximum 300 de persoane, pentru un Legislativ mai restrâns si mai eficient, care să lucreze exclusiv în interesul cetăţenilor”, a precizat deputatul PMP Adrian Todoran.
”Actuala putere are acum ocazia de a demonstra că nu doar mimează preocuparea faţă de respectarea voinţei poporului exprimată prin referendum, ci chiar o face. Corect ar fi ca săptămâna viitoare să avem pe ordinea de zi, în plenul Camerei Deputaţilor, această iniţiativă legislativă pentru a da votul final pentru adoptarea acesteia. Abia atunci vor fi credibili în mesajele pe care le transmit zilele acestea referitoare la referendumul convocat pentru 6-7 octombrie”, a conchis deputatul PMP Adrian Todoran.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

A.D. Xenopol Remembered: Historian of Romania, Philosopher of Europe

Alexandru Dimitrie Xenopol was born on March 24, 1847, in Păcurari, a settlement in Iași, the…

15 ore ago

ZILELE REZISTENȚEI. Ediția a 16-a. 18-20 iulie 2025, la Sâmbăta de Sus

Programul manifestărilor din cadrul Zilelor Rezistenței 18-20 iulie 2025, Mănăstirea Sâmbăta de Sus Vineri 18.07:…

2 zile ago

Experimentul Pitești – realitate ocultată, suferință uitată

Experimentul Pitești nu este doar o pagină întunecată din istoria României, ci una dintre cele…

2 zile ago

27 Iunie 1944 – Trei români au fost legați de stâlpi și împușcați de către armata horthystă la Sighet, jud Maramureș

O pagină tragică din istoria Maramureșului, uitată și neglijată pe nedrept 27 Iunie 1944 -…

3 zile ago

25 Iunie 1942 – Cum se petrecea colonizarea cu unguri a unei comune din Cluj prin deposedarea de locuințe a românilor

În perioada interbelică comuna Cuzdrioara ( acum în județul Cluj) făcea parte din județul Someș,…

7 zile ago