Categories: Politica

Se reduce numărul de parlamentari! O inițiativă privind reducerea numărului de parlamentari la 300, a fost adoptată tacit în Senat

Se reduce numărul de parlamentari! O inițiativă privind reducerea numărului de parlamentari la 300, a fost adoptată tacit în Senat

Cu toate că era greu de crezut ca acest lucru să se mai întâmple, iată că rezultatul referendumului din anul 2009 cu privire la reducerea numărului de parlamentari ar putea fi pus în aplicare, chiar dacă asta se va întâmpla extrem de târziu.

”În plină campanie pentru un nou referendum, iată că este posibil să punem în aplicare rezultatul referendumului din 2009 privind reducerea numărului de parlamentari la 300. Chiar dacă tacit, chiar dacă atât de târziu”, a declarat deputatul PMP Adrian Todoran.

Inițiativa de a reduce numărul de parlamentari la 300, așa cum s-a votat în timpul referendumului din 2009, a fost adoptată tacit în Senatul României.

”Este absolut necesar ca această lege să ajungă urgent la votul final în Camera Deputaţilor, unde toţi parlamentarii să ţină cont că respectarea deciziilor Curţii Constituţionale nu este opţională, iar suveranitatea aparţine poporului român! În 2009, Curtea Constituţională valida rezultatele referendumului naţional unde peste 7,7 milioane de români au votat pentru un Parlament cu maximum 300 de persoane, pentru un Legislativ mai restrâns si mai eficient, care să lucreze exclusiv în interesul cetăţenilor”, a precizat deputatul PMP Adrian Todoran.
”Actuala putere are acum ocazia de a demonstra că nu doar mimează preocuparea faţă de respectarea voinţei poporului exprimată prin referendum, ci chiar o face. Corect ar fi ca săptămâna viitoare să avem pe ordinea de zi, în plenul Camerei Deputaţilor, această iniţiativă legislativă pentru a da votul final pentru adoptarea acesteia. Abia atunci vor fi credibili în mesajele pe care le transmit zilele acestea referitoare la referendumul convocat pentru 6-7 octombrie”, a conchis deputatul PMP Adrian Todoran.

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

16 Mai 1600 – Mihai Viteazul ia Cetatea Suceava fără niciun fel de luptă, pur și simplu i se deschid porțile cetății

Sub spectrul unei iminente reveniri a lui Sigismund Báthory cu scopul de a recuceri Transilvania…

10 ore ago

Cu se se mai laudă USR-iștii: propunerea legislativă privind dreptul la avort a primit raport de adoptare

Oana Cambera, deputat neafiliat, fostă USR și PLUS, acum ajunsă vicepreședinte la partidul Reper, se…

18 ore ago

Militarii rezerviști cer printr-o petiție actualizarea soldelor de grad!

Gradul militar același și totuși diferit !? Militarii în activitate, în rezervă sau retragere și-au…

23 de ore ago

Cristina POBIRCI, o gorjeancă talentată!

Cristina POBIRCI: Sunt din Părău de Pripor și totul a început la varsta de 6 ani…

24 de ore ago

Prim ministrul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat

Prim ministrul Slovaciei, Robert Fico, a fost împușcat în localitatea Handlová, în fața Casei de…

o zi ago