libris.ro

Noaptea Cercetătorilor Europeni la Bârlad

Pe 28 septembrie 2018, între orele 19.00 – 23.00, publicul din Bârlad este invitat să participe la Noaptea Cercetătorilor Europeni. Anul acesta, echipa de la observatorul astronomic va organiza în premieră acest eveniment în parcul din centrul oraşului, pe platoul din faţa teatrului „Victor Ion Popa”, unde se va amplasa un cort de evenimente (8 x 5 m), cu mai multe materiale de prezentare dar şi telescoape ce vor fi folosite la observaţii astronomice.

Cei prezenţi vor avea posibilitatea să participe la jocuri interactive, dar şi tombolă cu premii.

Noaptea Cercetătorilor Europeni este sărbătorită vineri, 28 septembrie 2018, în peste 20 de orașe din România și aproximativ 300 de oraşe europene. Evenimentul s-a extins în acest an și pe data de 29 septembrie pentru o parte dintre cele mai de succes localități implicate.

În România, centrele orașelor Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Bârlad, Bacău, Brașov, București, Buzău, Câmpia Turzii, Constanța, Deva, Galați, Hunedoara, Oradea, Piatra Neamț, Ploiești, Suceava, Târgu-Jiu, Timișoara, Tulcea și Zalău vor fi gazdele unor evenimente și experimente inedite, prezentări interactive, activități educative pentru copii, concursuri şi multe alte activități care vor îmbina știința cu învățarea și promovarea științelor ca o direcție de urmat pentru noile generații.

Noaptea Cercetătorilor Europeni la Bârlad
Noaptea Cercetătorilor Europeni la Bârlad

Evenimentul este destinat simultan copiilor și adulților pasionați de știință, care nu vor să rateze momentele în care cercetătorii vin să prezinte publicului cele mai noi descoperiri din laboratoare, invenții și proiecte din astronomie, biologie, chimie, inginerie sau antropologie. Vor avea loc demonstrații spectaculoase și concursuri cu premii pentru a recompensa creativitatea vizitatorilor.

Noaptea Cercetătorilor Europeni face parte din seria de evenimente finanțate de către Comisia Europeană prin Programul Cadru de Cercetare și Inovare H2020, acțiunile Marie Sklodowska-Curie (MSCA) și își propune să arate publicului ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

Prima ediţie a avut loc în 2005, iar de atunci şi până în prezent evenimentul a atras peste 1,1 milioane de vizitatori. Noaptea Cercetătorilor oferă oamenilor de știință posibilitatea de a se conecta cu Iulia Trandafir publicul, iar publicului oportunitatea de a descoperi lumea științei și oamenii din spatele experimentelor inedite.

Proiectul se adresează minților curioase, de la entuziaști la sceptici, oferind o gamă largă de activități științifice și educaționale. Ediția din 2017 a atras peste 35.000 de vizitatori în România.

Pe termen lung evenimentul atrage noile generații către munca de cercetare și activare profesională în acest domeniu, în interiorul Uniunii Europene și crește respectul publicului larg față de munca nevăzută a cercetătorilor.Programul detaliat pentru fiecare oraș în parte va fi publicat pe noapteacercetatorilor.eu. .

Dumitru Ciprian Vîntdevară
Muzeograf Planetariul și Observatorul Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad
Coordonatorul Astroclubului „Perseus” Bârlad

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.



Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info