Site icon Glasul.info

O cauză posibilă pentru eșecul referendumului: lăcomia politicienilor pentru locuri de parlamentari

O cauză posibilă pentru eșecul referendumului: lăcomia politicienilor pentru locuri de parlamentari

Trebuie actualizate listele electorale permanente. Doar că unii politicieni au interesul ca acestea să rămână umflate pentru a păstra cât mai multe locuri de parlamentari. Totul se reduce iarăși la ciolan…

Din rațiuni electorale, numărul real de alegători este neactualizat, că să nu spunem altceva, cu scopul clar de a păstra sinecuri destul de multe pentru lăcomia celor de pe scena politică a României.

Așa se face că deși listele electorale permanente ar trebui actualizate conform cu realitatea zilelor noastre, pe aceste liste încă se mai regăsesc persoane care au decedat, cazuri relatate în presă (vezi  Fată moartă, pe listele de vot, în Pitești)  sau mii de persoane care locuiesc la aceeași adresă ( vezi Referendumul pentru familie, ilegalități: 5.000 de oameni domiciliați la aceeași adresă).

Jurnaliști independenți curajoși și cu o coloană vertebrală neafectată încă de contaminarea răspândită în presa mainstream, merg chiar până la acuzații de fraudă prin falsificarea numărului real de alegători ( vezi Una din mârșăviile serviciilor secrete: Falsificarea numărului real de alegători în scopul influențării scorului electoral).

Concluzia? Pe lângă faptul că acest referendum pentru familie / căsătorie a “beneficiat” de boicot din partea clasei politice, a unei largi părți a presei, a ONG-urilor, a unor firme și companii care au făcut campanii de dezinformare și de instigare la boicot, mai există serioase semne de întrebare și cu privire la numărul adevărat de alegători de pe listele electorale permanente.

Un jurnalist clujean: “11 milioane de romani cu drept de vot în tara, au votat aproape 4 milioane (3.7). Rezultat: 33%.”

George Bara, jurnalist clujean, face niște observații deosebit de interesante cu privire la acest referendum:

„Numărul de români cu drept de vot vehiculat de BEC este fals. În România sunt: 4 milioane minori, 5 milioane salariați, 6 milioane pensionari. Sunt datele de la ministere după care se calculează bugetele pentru pensii, impozite și servicii sociale. Atât. 15 milioane de români, 11 milioane cu drept de vot. În diaspora mai sunt 3 milioane… Poate 4. Cel mult 15 milioane de români cu drept de vot, nu aproape 19 cum susține BEC. În plus, cei din diaspora au accesul foarte greu la secții de vot, unii nu au deloc, alții călătoresc 400 km pana la cea mai apropiata secție. Deci 11 milioane de romani cu drept de vot în tara, au votat aproape 4 milioane (3.7). Rezultat: 33%.”, a scris jurnalistul clujean George Bara

Exit mobile version