Categories: Stiri

Poziționarea lui Iohannis față de referendum: „Primul pas către restabilirea păcii sociale este abandonarea discursului urii”

Poziționarea lui Iohannis față de referendum: „Primul pas către restabilirea păcii sociale este abandonarea discursului urii”

Prima reacție a președintelui Klaus Iohannis de după referendum este una care surprinde. După ce a ezitat cât a putut de mult să voteze la acest referendum, mergând la vot abia la lăsarea serii celei de-a doua zile a referendumului, acum iese public cu o declarație despre acțiuni prin care „pacea socială este pusă în pericol”, și că „primul pas către restabilirea păcii sociale este abandonarea discursului urii”.

Atunci când pacea socială este pusă în pericol, și avem, din păcate, suficiente exemple în acest sens în ceea ce s-a întâmplat în România ultimelor săptămâni, în pregătirea referendumului pentru modificarea Constituției, este nevoie de o abordare matură și o deschidere către dialog a tuturor actorilor relevanți din societate.

Primul pas către restabilirea păcii sociale este abandonarea discursului urii și asumarea faptului că numai prin toleranță putem depăși, împreună, acele falii care riscă să ne dezbine.

Să lăsăm trecutului toate aluviunile de ură, indignare, gânduri negre și să ne îndreptăm energiile către viitorul nostru! Să facem pentru toți românii o țară în care să trăim în bună înțelegere, fără spaime și tulburări provocate de pericole imaginare!

România aparține tuturor românilor! Deși diferiți, suntem toți români și vrem să mergem mai departe împreună într-o țară care și-a însușit și respectă principiile și valorile comune europene.„, se arată într-o alocuțiune a președintelui Klaus Iohannis de marți, 9 octombrie a.c.


Președintele, asta dacă ar fi fost președintele românilor, ar fi trebuit să se afle încă de la primele ore ale dimineții de sâmbătă la vot, nu din convingere, ci din datorie, măcar din respect pt jurământul depus la investire. Ah…. dar stai, că el mai are un jurământ și către alții..

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

La 18 mai 1849 începea „A doua bătălie de la Abrud”

Atât prima cât și A doua bătălie de la Abrud se învârt în jurul maiorului Imre Hatvani,…

22 de ore ago

25 Mai 2024 – O nouă manifestare la Castanul Unirii de la Vişan!

O nouă "lecţie de istorie" adevărată va fi susţinută sâmbătă, 25 mai 2024, începând cu…

o zi ago

17 Mai 1936 – A avut loc deschiderea pentru public a Muzeului Satului Românesc la inițiativa profesorului Dimitrie Gusti

"Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” este denumirea atribuită prin Hotărârea Guvernului României nr. 742/2003,…

o zi ago

17 Mai 1923 – A avut loc inaugurarea Mormântului Ostașului Necunoscut în Parcul Carol, printr-o ceremonie impresionantă

Într-o zi de joi, pe 17 Mai 1923, de Ziua Eroilor și de Ziua Înălţării…

o zi ago

Interviu cu maestrul DAN PURIC | VIDEO

Acestea au fost întrebările: Hristos a înviat! Vă mulțumesc că ați acceptat invitația noastră. Despre…

2 zile ago

17 Mai 1919 – Teodor Pirici, olteanul care a eliberat Aradul

La data de 17 mai 1919, locuitorii Aradului întâmpinau cu multă lumină în ochi și căldură…

2 zile ago