libris.ro

Bustul lui Pantelimon Halippa, unul dintre fondatorii mișcării unioniste din Basarabia, a fost inaugurat la Bucov, fiind amplasat pe Aleea Unirii

Bustul lui Pantelimon Halippa, unul dintre fondatorii mișcării unioniste din Basarabia, a fost inaugurat la Bucov, fiind amplasat pe Aleea Unirii

Unul dintre marii români fondatori ai mișcării unioniste din Basarabia, președintele Sfatului Țării care a votat unirea provinciei cu România în 1918, Pantelimon Halippa, are de acum un bust pe Aleea Unirii din Parcul „Constantin Stere” (n.r. Bucov, județul Prahova), o operă de artă a sculptorului George Dumitru.

Bustul lui Pantelimon Halippa reprezintă concretizarea unui proiect amplu, ce constă în două alei în Parcul „Constantin Stere”: Aleea Scriitorilor și Aleea Unirii.  Aleea Unirii a debutat în luna aprilie a anului 2018, cu inaugurarea bustului unionistului Ion Inculeț, la care i se adaugă acum bustul proaspăt inaugurat al lui Pantelimon Halippa, o inițiativă a Societatii Cultural-Istorice „Mihai Viteazul” din Ploiești, finanțată de către  Consiliul Județean Prahova, in  parteneriat cu Ministerul Culturii.

„O zi care începe bine, se termină bine cu siguranță.
În această dupa-amiază, în prezența unui public numeros, dintre care mulți copii, s-a inaugurat bustul marelui patriot și făuritor al Unirii, Pantelimon Halippa.
O mulțumire aparte excelenței sale, domnul ambasador Mihai Gribincea, domnului Alexandru Sirbu, primarul comunei natale a lui Halippa, Cubolta, Singerei precum și presedinților de la Leova, Hincești și Cimișlia .
În sfârșit, cei trei președinți ai Sfatului Țării se află în casa mare a lui Stere de la Bucov : Ion Inculeț, Constantin Stere și Pantelimon Halippa.
Aleea Făuritorilor Marii Uniri continuă!”, scrie pe facebook doamna Ludmila Sfirloaga, vicepresedintele Consiliului Județean Prahova

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info