RSS

“Democrația secolului al XXI - l…

Declinul „democrație…

14 ani de la moartea Patriarhulu…

„Acrede în Hristos î…

Psihopatia omoară România! Sclav…

Psihopatia omoară Ro…

Jocurile Olimpice Tokyo: program…

România a cucerit jo…

Ăștia pur și simplu nu se opresc…

Încă trei dosare și …

Procuror italian antimafia: "Spe…

Procuror italian ant…

Un preot care duce gratis copii …

„Copiii auzitori să …

Un grup de "intelectuali români"…

Un grup de intelectu…

«
»
TwitterFacebookPinterest
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

Încă un film antiromânesc făcut pe banii românilor: “Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”

Print Friendly, PDF & Email

Încă un film antiromânesc făcut pe banii românilor: “Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”

Ne este greu să spunem care este cel mai recent film patriotic românesc. Însă putem spune care este cel mai recent film antiromânesc. Acesta este intitulat “Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, în regia lui Radu Jude.

Auzim de ani buni că nu sunt bani pentru industria de film din România. Cum se face dar atunci că tocmai în An Centenar, Centrul Național al Cinematografiei, instituție din subordinea Ministerului Culturii și Identității Naționale, a acordat din Fondul cinematografic un credit nerambursabil pentru un film profund antiromânesc?

“Centrul Național al Cinematografiei, instituția publică de interes național, cu personalitate juridică, în subordinea Ministerului Culturii și Identității Naționale, a acordat din Fondul cinematografic un credit nerambursabil pentru realizarea acestui film și apoi distribuirea lui în țară și străinătate. „Banii pentru film nu au fost puțini”, a declarat producătoarea Ada Solomon.”, a dezvăluit Gheorghe Funar 

Pe 2 iulie 2018 a avut loc în Cehia premiera mondială a filmului așa zis “românesc”, intitulat „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”. Pe  8 septembrie 2018, la Oradea, în cadrul TIFF-ului, a avut loc și premiera filmului respectiv în România.

În toată acestă competiție a promovării a politically correctness-ului, unii alunecă în cadrul acestei frenezii spre manipulări mizerabile de domeniul paroxismului.

Dacă ni s-ar cere să facem o recenzie a filmului, atunci am putea spune că filmul “Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, în regia lui Radu Jude, duhnește a “politically correctness“. Dar este mai mult decât atât. Este mai mult decât o simplă și nevinovată caterincă la adresa poporului român. Este o manipulare de cea mai joasă speță, cu un scenariu varză și o interpretare dezastruoasă…

Altfel spus, acum s-a ajuns la concluzia că e mai rentabil să se apeleze la mijloace mai blânde prin care să se realizeze spălarea creierelor. Chiar dacă manipularea ordinară din film este evidentă chiar și pentru unii dintre cei mai săraci cu duhul, filmul a fost totuși premiat cu trofeul „Crystal Glove” la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary.

Paradoxal este însă faptul că în ultima vreme tocmai aceste mizerii de filme sunt premiate în străinătate. Cu cât ne prezintă pe noi românii într-o lumină mai proastă, cu atât sunt elogiile mai mari și premiile mai prestigioase pentru aceste mizerii disimulate în forme de artă.

Pe lângă faptul că este foarte greu de urmărit, cu un scenariu incoerent și un joc actoricesc mediocru, filmul pare mai degrabă un demers politic, un exercițiu de manipulare, de spălare a creierelor, exact ca pe vremea bolșevicilor care încropeau în grabă astfel de creații de propagandă care să servească în primul rând scopului lor politic și ideologic, fără să se îngrijească prea mult la aspectul artistic al filmului.

Este greu de încadrat filmul la o categorie cunoscută în lumea cinematografiei. Ce-o fi asta: parodie, satiră, propagandă, corectitudine politică, manipulare care servește… cui?

Generalizările sunt periculoase, însă cu toate acestea regizorul Radu Jude nu s-a ferit în trecut să facă astfel de generalizări la adresa românilor:

…mulți dintre români nu sunt doar negaționiști, ci și antisemiți și rasiști“, declara Radu Jude

Regizorul Radu Jude: "Mulți dintre români nu sunt doar negaționiști, ci și antisemiți și rasiști", Foto: TVR.ro

Regizorul Radu Jude: “Mulți dintre români nu sunt doar negaționiști, ci și antisemiți și rasiști”, Foto: TVR.ro

“Regizorul Radu Jude a declarat că, la vârsta de 40 de ani, a scris scenariul pentru filmul „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” dintr-un sentiment de frustrare, dar filmul este o reconstituire istorică. Regizorul l-a avut drept consultant pentru istorie pe tânărul Adrian Cioflâncă. Producătoarea Ada Solomon a declarat că intenția ei și a regizorului Radu Jude a fost ca oamenii să afle din film cât mai multe informații despre holocaustul împotriva evreilor români înfăptuit de Poporul Român în timpul celui de-al doilea Război Mondial.”, dezvăluie Gheorghe Funar

Nota noastră: Parafrazându-l pe regizorul Radu Jude, și pe noi ne macină un sentiment de frustrare după ce am urmărit cu foarte multă lămâie câteva fragmente din așa zisul său film … românesc. Cum se face că unele dintre cele mai frumoase cântece patriotice militare românești sunt suprapuse peste melodii de inspirație nazistă și saluturi hitleriste?

Susține GLASUL.info, presa independentă, susține adevărul Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO14BTRLRONCRT0356966001
CONT EUR: RO61BTRLEURCRT0356966001
Cod Swift: BTRLRO22
BANCA TRANSILVANIA
Pentru: Portalul Glasul.info


REVOLUT
IBAN: GB34REVO00997029036608
BIC: REVOGB21

PATREON
patreon.com/glasul


Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta


Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info