Categories: AntiromanismSatu Mare

Consilierul județean Adrian Cozma reclamă abuzurile împotriva școlilor românești: „Domnule primar și domnilor UDMR-iști, lăsați copiii și școlile românești în pace”

Într-o postare de pe pagina sa de Facebook, consilierul județean Adrian Cozma din Satu Mare se declară împotriva redenumirii pe bandă rulantă a școlilor românești cu denumiri care nu au nici o legătură comună cu viața românilor, precum și împotriva implicării guvernului de la Budapesta în finanțarea acțiunilor de maghiarizare desfășurate pe teritoriul Transilvaniei. Mărul discordiei este constituit de inițiativa de redenumire a Școlii nr.10 din Satu Mare în Rakoczi Ferenc.

„Domnule primar și domnilor UDMR-iști, lăsați copiii și școlile românești în pace. Nu pot fi de acord, ca pentru o sponsorizare venită din partea Guvernului din Ungaria, să ne vindem comunitatea sau să tolerăm fiecare agresiune UDMR-istă. Avem atâtea de făcut în țară și în Satu Mare, iar unii sunt preocupați de cum să redenumim școlile românești și de alte lucruri care nu au nicio legătură cu viața românilor, fie ei români sau maghiari. Un bun conducător trebuie să reprezinte comunitatea nu doar o parte a ei. Sper ca în 2019 să începem să facem ceea ce trebuie în județ și în oraș. Nu cred că Satu Mare mai poate fi lăsat în această fundătură economică și în acest izolaționism social. Avem exemplul Clujului, al Oradiei, unde toți deopotrivă, români, maghiari și alte naționalități lucrează pentru comunitate și pentru oameni. Iar rezultatele se văd. Sunt mult înaintea noastră. La solicitarea guvernului din Ungaria, a unor politicieni din UDMR și a primarului, Școala Nr 10 Satu Mare urmează să fie rebotezată Școala Rákoczi Ferenc. E inadmisibil că, pas cu pas, reprezentanții UDMR, vor să amprenteze Satu Mare cu simboluri naționaliste maghiare. Nu putem tolera așa ceva. România aparține românilor!”, scrie consilierul județean Adrian Cozma, într-o postare pe facebook

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Copii certați și înjurați în limba română ca să înțeleagă că limba maghiară e frumoasă!

Un cadru didactic de la o școală dintr-un oraș ardelean și-a prezentat o metodă didactică…

11 ore ago

8 Mai 1882 –  Cum tremura Ungaria la auzul înființării Comitetului  „România Iredentă” devenită mai apoi Societatea Carpații

La 8 mai 1882 la Budapesta era emisă circulara ministrului de interne regal maghiar, prin…

18 ore ago

Invitație la marcarea Zilei Independenței României la Carei

"Direcția de Cultură Carei, vă invită vineri, 10 mai 2024, începând cu ora 12.15, pe…

18 ore ago

Seară a memoriei anticomuniste. La București, va fi evocat jurnalistul MIHAI CREANGĂ

Joi 9 mai 2024, ora 17, la Academia Civică – București, Strada Jean Louis Calderon…

o zi ago

Școala Brâncovenească te invită luni, 3 Iunie, Casa de Cultură la conferința “Riscuri pentru sănătatea mintală la nouă generație”

“Aceasta este drama cea mare a copilului sau a tânărului culturii mediatice: discrepanţa uriaşă dintre…

2 zile ago