Categories: Antiromanism

EVZ: “Ne așteptăm ca Revista „22” să-i ceară public lui Gabriel Liiceanu să renunțe la colaborarea cu Lucian Boia”

Pregătit de bolșevicii pe stil nou (n.r. ăștia care se erijează agresiv de ani buni în “societatea civilă”) să rescrie într-un stil mincinos și antinațional istoria românilor, fix așa cum vechii bolșevici îl scoaseră din joben pe Mihail Roller să falsifice și să minimalizeze istoria românească, Lucian Boia nu este de fapt nimic altceva decât un biet secretar cu propaganda din Partidul Comunist Român.

Constatăm deci că toți “zbieralnicii” ăștia care imediat după ’89 s-au prefăcut a fi fost ba disidenți, ba intelectuali care opuneau rezistență (sâc!?) prin cult-URĂ, în afară că mulți dintre ei puteau cutreiera oceanele lumii fără prea multă bătaie de cap sau diverse obstacole întâmpinate din partea cerberilor Securității (n.r. într-atât de disidenți și de rezistenți erau ăștia la sistemul de atunci), mai curând opuneau rezistență caracterului național al comunismului, dorindu-și un comunism internaționalist, adică fix cam ceea ce trăim la nivel actual în Uniunea Europeană, unde sunt ridicate din nou statui colosale pentru Karl Marx, la fel ca în primii ani ai bolșevismului.

Cum de o fi fost “omis” tocmai Lucian Boia de pe pagina 2 a documentului predat de SIE prin care se urmărea un atac țintit împotriva unor personalități din viața publică românească, principala țintă fiind Ioan-Aurel Pop, în contextul proaspetelor alegeri de la Academia Română?

Surpriza nici măcar n-ar trebui să fie atât de mare, ținând cont de ceea ce afirmase o scriitoare franceză cu privire la rolul și activitatea lui Lucian Boia din timpul regimului comunist.

„A fost o lună în care am fost însoţită fără pauză. Lucian Boia venea să mă ia de la hotel la ora 8, mă însoţea la biblioteca Academiei, se aşeza lângă mine, verifica fişele prin care solicitam lucrările. Luam prânzul împreună, plecam din nou împreună la bibliotecă, la sfârşitul după-amiezii mă însoţea din nou la hotel. A fost inutil să-i explic ghidului meu că biblioteca îmi era cunoscută, ştiam organizarea fişierelor, ca şi drumul până la hotel, şi că venisem ca să-mi verific sursele şi să-mi pun la punct bibliografia tezei: nu m-a slăbit deloc, îndeplinindu-şi conştiincios sarcina”, precizează Catherine Durandin, potrivit evz.ro


Dar să revenim la subiectul de adineaori: deși lista cu pricina îl conținea și pe noul Roller, Lucian Boia, “autorul-fanion al editurii „Humanitas””, așa cum îl numesc jurnaliștii de la evz.ro, ” Mădălin Hodor a falsificat întreaga construcție pentru a-l ataca în special pe Ioan-Aurel Pop, aflat în pline alegeri la Academia Română, dar și pe cei care nu se încadrau ideologic în curentul neo-marxist promovat de Revista “22” “, scrie evz.ro.

Nota redacției: Din păcate, concluzia cea mai dureroasă și mai tristă pentru noi românii, este faptul că serviciile secrete din România nu doar că au trădat în decembrie 1989, ba susțin activ și în perioada postdecembristă antiromânismul!

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Mihai Viteazu trece de la 13 iulie 1601 prin Satu Mare cu 8000 de mercenari aflaţi sub comanda sa, după care îşi stabileşte tabăra pentru popas pe câmpia Moftinu Mic

La începutul lunii iulie 1601, Mihai Viteazu îşi schimbă tabăra militară de la Debreţin, trece…

39 de minute ago

12 iulie 1907 – Jandarmii unguri sfârtecă rochia domnișoarei Sofia Cercel pentru că avea în cusătură cele trei culori românești

Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…

22 de ore ago

10 Iulie 1773 – Raportul împăratului Iosif al II-lea menționa că multe familii de români au emigrat în Moldova sau Țara Românească

Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…

3 zile ago

10 Iulie 1667 – document scris în limba maghiară veche care menționa că pe teritoriul Austriei de azi locuiau valahi

Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…

3 zile ago

10 Iulie 1466 – Încep lucrările la Mănăstirea Putna, ctitorie a lui Ştefan cel Mare

La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…

3 zile ago