RSS

Apologia crimei împotriva români…

Orice formă de discr…

Boris Volosatâi, directorul CMR …

O surpriză foarte pl…

Președintele PER: "Hans Klemm, p…

Președintele PER, do…

La 18 septembrie 1938 era inaugu…

Data de 18 septembri…

Transport public gratuit pentru …

Duminică, 22 septem…

Semnal de alarmă: OUG 64/209 ado…

Mișcarea politică „R…

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (1 voturi, medie: 5,00 din 5)
Încarc...

EVZ: “Ne așteptăm ca Revista „22” să-i ceară public lui Gabriel Liiceanu să renunțe la colaborarea cu Lucian Boia”

Print Friendly, PDF & Email

Pregătit de bolșevicii pe stil nou (n.r. ăștia care se erijează agresiv de ani buni în “societatea civilă”) să rescrie într-un stil mincinos și antinațional istoria românilor, fix așa cum vechii bolșevici îl scoaseră din joben pe Mihail Roller să falsifice și să minimalizeze istoria românească, Lucian Boia nu este de fapt nimic altceva decât un biet secretar cu propaganda din Partidul Comunist Român.

Constatăm deci că toți “zbieralnicii” ăștia care imediat după ’89 s-au prefăcut a fi fost ba disidenți, ba intelectuali care opuneau rezistență (sâc!?) prin cult-URĂ, în afară că mulți dintre ei puteau cutreiera oceanele lumii fără prea multă bătaie de cap sau diverse obstacole întâmpinate din partea cerberilor Securității (n.r. într-atât de disidenți și de rezistenți erau ăștia la sistemul de atunci), mai curând opuneau rezistență caracterului național al comunismului, dorindu-și un comunism internaționalist, adică fix cam ceea ce trăim la nivel actual în Uniunea Europeană, unde sunt ridicate din nou statui colosale pentru Karl Marx, la fel ca în primii ani ai bolșevismului.

Cum de o fi fost “omis” tocmai Lucian Boia de pe pagina 2 a documentului predat de SIE prin care se urmărea un atac țintit împotriva unor personalități din viața publică românească, principala țintă fiind Ioan-Aurel Pop, în contextul proaspetelor alegeri de la Academia Română?

Surpriza nici măcar n-ar trebui să fie atât de mare, ținând cont de ceea ce afirmase o scriitoare franceză cu privire la rolul și activitatea lui Lucian Boia din timpul regimului comunist.

„A fost o lună în care am fost însoţită fără pauză. Lucian Boia venea să mă ia de la hotel la ora 8, mă însoţea la biblioteca Academiei, se aşeza lângă mine, verifica fişele prin care solicitam lucrările. Luam prânzul împreună, plecam din nou împreună la bibliotecă, la sfârşitul după-amiezii mă însoţea din nou la hotel. A fost inutil să-i explic ghidului meu că biblioteca îmi era cunoscută, ştiam organizarea fişierelor, ca şi drumul până la hotel, şi că venisem ca să-mi verific sursele şi să-mi pun la punct bibliografia tezei: nu m-a slăbit deloc, îndeplinindu-şi conştiincios sarcina”, precizează Catherine Durandin, potrivit evz.ro


Dar să revenim la subiectul de adineaori: deși lista cu pricina îl conținea și pe noul Roller, Lucian Boia, “autorul-fanion al editurii „Humanitas””, așa cum îl numesc jurnaliștii de la evz.ro, ” Mădălin Hodor a falsificat întreaga construcție pentru a-l ataca în special pe Ioan-Aurel Pop, aflat în pline alegeri la Academia Română, dar și pe cei care nu se încadrau ideologic în curentul neo-marxist promovat de Revista “22” “, scrie evz.ro.

Nota redacției: Din păcate, concluzia cea mai dureroasă și mai tristă pentru noi românii, este faptul că serviciile secrete din România nu doar că au trădat în decembrie 1989, ba susțin activ și în perioada postdecembristă antiromânismul!


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
evomag.ro

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL