libris.ro

EVZ: „Ne așteptăm ca Revista „22” să-i ceară public lui Gabriel Liiceanu să renunțe la colaborarea cu Lucian Boia”

Pregătit de bolșevicii pe stil nou (n.r. ăștia care se erijează agresiv de ani buni în „societatea civilă”) să rescrie într-un stil mincinos și antinațional istoria românilor, fix așa cum vechii bolșevici îl scoaseră din joben pe Mihail Roller să falsifice și să minimalizeze istoria românească, Lucian Boia nu este de fapt nimic altceva decât un biet secretar cu propaganda din Partidul Comunist Român.

Constatăm deci că toți „zbieralnicii” ăștia care imediat după ’89 s-au prefăcut a fi fost ba disidenți, ba intelectuali care opuneau rezistență (sâc!?) prin cult-URĂ, în afară că mulți dintre ei puteau cutreiera oceanele lumii fără prea multă bătaie de cap sau diverse obstacole întâmpinate din partea cerberilor Securității (n.r. într-atât de disidenți și de rezistenți erau ăștia la sistemul de atunci), mai curând opuneau rezistență caracterului național al comunismului, dorindu-și un comunism internaționalist, adică fix cam ceea ce trăim la nivel actual în Uniunea Europeană, unde sunt ridicate din nou statui colosale pentru Karl Marx, la fel ca în primii ani ai bolșevismului.

Cum de o fi fost „omis” tocmai Lucian Boia de pe pagina 2 a documentului predat de SIE prin care se urmărea un atac țintit împotriva unor personalități din viața publică românească, principala țintă fiind Ioan-Aurel Pop, în contextul proaspetelor alegeri de la Academia Română?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


Surpriza nici măcar n-ar trebui să fie atât de mare, ținând cont de ceea ce afirmase o scriitoare franceză cu privire la rolul și activitatea lui Lucian Boia din timpul regimului comunist.

„A fost o lună în care am fost însoţită fără pauză. Lucian Boia venea să mă ia de la hotel la ora 8, mă însoţea la biblioteca Academiei, se aşeza lângă mine, verifica fişele prin care solicitam lucrările. Luam prânzul împreună, plecam din nou împreună la bibliotecă, la sfârşitul după-amiezii mă însoţea din nou la hotel. A fost inutil să-i explic ghidului meu că biblioteca îmi era cunoscută, ştiam organizarea fişierelor, ca şi drumul până la hotel, şi că venisem ca să-mi verific sursele şi să-mi pun la punct bibliografia tezei: nu m-a slăbit deloc, îndeplinindu-şi conştiincios sarcina”, precizează Catherine Durandin, potrivit evz.ro


Dar să revenim la subiectul de adineaori: deși lista cu pricina îl conținea și pe noul Roller, Lucian Boia, „autorul-fanion al editurii „Humanitas””, așa cum îl numesc jurnaliștii de la evz.ro, ” Mădălin Hodor a falsificat întreaga construcție pentru a-l ataca în special pe Ioan-Aurel Pop, aflat în pline alegeri la Academia Română, dar și pe cei care nu se încadrau ideologic în curentul neo-marxist promovat de Revista “22” „, scrie evz.ro.

Nota redacției: Din păcate, concluzia cea mai dureroasă și mai tristă pentru noi românii, este faptul că serviciile secrete din România nu doar că au trădat în decembrie 1989, ba susțin activ și în perioada postdecembristă antiromânismul!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info