Ciprian Man și Cristian Marius Ardelean, procurori la DNA Oradea, au fost revocați miercuri, 30 ianuarie a.c., după o decizie luată prin votul membrilor CSM. La revocarea celor doi s-a ajuns abia după ce în presă au apărut înregistrări din care reieșea că procurorii discutau despre intimidarea judecătorilor și ținerea acestora sub presiune.
După supunerea la vot a propunerii de revocare, secția de procurori de la CSM a decis revocarea lui Ciprian Florentin Man și Cristian Marius Ardelean, din funcția de procurori în parchetul anticorupție de la Oradea.
Deși despre activitatea neortodoxă a celor doi procurori de la Oradea s-a vorbit destul de des, atât prin județ cât și în afara județului, inclusiv în presa locală și centrală, procurorul șef interimar al DNA, Călin Nistor, a cerut abia săptămâna trecută Consiliului Superior al Magistraturii revocarea din funcție a procurorilor, după un control efectuat la DNA Oradea.
Corupții din Anticorupție
Despre procurorii Ciprian Man și Cristian Ardelean de la Oradea, jurnaliștii de la Cotidianul.ro afirmă că:
“… despre ale căror abuzuri și alte nelegalități ziarul Cotidianul a publicat peste 30 de articole”
De la denunțuri mincinoase, fabricate, dictate, instigare la mărturie mincinoasă și obținerea de declarații mincinoase prin diferite forme de constrângere și promisiuni nelegale, procurorii de la Oradea erau în stare de multe alte blestemății pe care poate doar prin scenarii de film le-ai mai putea găsi.
” Infractorul Ardelean
S-a găsit să vorbească tocmai un procuror acuzat că ar fi comis infracțiuni cu duiumul. Un procuror care a fabricat denunțuri mincinoase, la dictare sau prin corespondență pe email. Un procuror care a instigat la mărturie mincinoasă și a ticluit declarații mincinoase, prin constrângere și prin promisiuni nelegale. “, scrie cotidianul.ro
Republica procurorilor, așa cum a fost numită teroarea declanșată de către experimentul neobolșevic de la DNA, n-a fost tocmai domnia legii, ci mai curând a fărădelegii, și a practicilor ce aduc aminte de niște vremuri de tristă amintire, de pe la mijlocul secolului trecut.
Nu poți să nu te întrebi însă, dacă toate aceste lucruri erau știute, cunoscute aproape la toate nivelurile, de ce oare se face curățenie atât de târziu?