RSS

Asta i-a durut pe unii cel mai t…

" Nu vă temeți, Libe…

Ziua de 23 August, declarată Zi …

Vineri, 23 august, î…

Dezrobirea sufletească a românil…

V-ați întrebat vreod…

Deputatul Daniel Gheorghe: Probl…

"Un alt monstru sub-…

Un diplomat de carieră sibian de…

Deși au existat voci…

Lansare de carte la Baia Mare pe…

Miercuri, 21 august …

«
»
TwitterFacebookPinterest

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (3 voturi, medie: 3,67 din 5)
Încarc...

S-a făcut curățenie la DNA: procurorii de la Oradea au fost dați afară

Print Friendly, PDF & Email

Ciprian Man și Cristian Marius Ardelean, procurori la DNA Oradea, au fost revocați miercuri, 30 ianuarie a.c., după o decizie luată prin votul membrilor CSM. La revocarea celor doi s-a ajuns abia după ce în presă au apărut înregistrări din care reieșea că procurorii discutau despre intimidarea judecătorilor și ținerea acestora sub presiune.

După supunerea la vot a propunerii de revocare, secția de procurori de la CSM a decis revocarea lui Ciprian Florentin Man și Cristian Marius Ardelean, din funcția de procurori în parchetul anticorupție de la Oradea.

Deși despre activitatea neortodoxă a celor doi procurori de la Oradea s-a vorbit destul de des, atât prin județ cât și în afara județului, inclusiv în presa locală și centrală, procurorul șef interimar al DNA, Călin Nistor,  a cerut abia săptămâna trecută Consiliului Superior al Magistraturii revocarea din funcție a procurorilor, după un control efectuat la DNA Oradea.

Corupții din Anticorupție

Despre procurorii Ciprian Man și Cristian Ardelean de la Oradea, jurnaliștii de la Cotidianul.ro afirmă că:

“… despre ale căror abuzuri și alte nelegalități ziarul Cotidianul a publicat peste 30 de articole”

De la denunțuri mincinoase, fabricate, dictate, instigare la mărturie mincinoasă și obținerea de declarații mincinoase prin diferite forme de constrângere și promisiuni nelegale, procurorii de la Oradea erau în stare de multe alte blestemății pe care poate doar prin scenarii de film le-ai mai putea găsi.

Infractorul Ardelean
S-a găsit să vorbească tocmai un procuror acuzat că ar fi comis infracțiuni cu duiumul. Un procuror care a fabricat denunțuri mincinoase, la dictare sau prin corespondență pe email. Un procuror care a instigat la mărturie mincinoasă și a ticluit declarații mincinoase, prin constrângere și prin promisiuni nelegale. “, scrie cotidianul.ro

Republica procurorilor, așa cum a fost numită teroarea declanșată de către experimentul neobolșevic de la DNA, n-a fost tocmai domnia legii, ci mai curând a fărădelegii, și a practicilor ce aduc aminte de niște vremuri de tristă amintire, de pe la mijlocul secolului trecut.

Nu poți să nu te întrebi însă, dacă toate aceste lucruri erau știute, cunoscute aproape la toate nivelurile, de ce oare se face curățenie atât de târziu?


Comentarii

comentarii

Site-ul Glasul.info nu raspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formularii din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile cu tenta rasista, xenofoba, care incita la ura, sau la violenta
sibello.net

Continutul articolelor exprima punctele de vedere ale autorului, iar Glasul.info nu isi asuma raspunderea pentru aceste idei exprimate de catre autor, exceptie facand doar notele sau materialele publicate exclusiv de catre redactia Glasul.info

Comodo SSL