Una dintre cele mai mari înșelăciuni ale mediului politic din România îndreptate împotriva cetățenilor acestei țări, este aceea referitoare la beneficiile descentralizării și autonomiei locale.
Realitatea din teren a demonstrat că dimpotrivă, experimentele acordării unor forme sporite de autonomie în anumite zone ale țării s-au dovedit niște adevărate eșecuri, cu unități administrativ teritoriale (UAT-uri) scăpate de tot de sub controlul autorităților centrale, transformate în niște adevărate găuri negre spre care se duc mereu subvenții fără încetare. Așa s-a ajuns că în unele zone ale României legile statului român să fie ignorate sau chiar încălcate flagrant, cu bună știință.
” Reţeaua UDMR: BIHOREANUL vă dezvăluie „suveica” prin care UDMR îşi alimentează ONG-urile de casă cu bani de la CJ
Sediul UDMR Bihor e cartierul general unde se decid, de fapt, finanţările ONG-urilor cu bani de la CJ. (…) grosul asociaţiilor beneficiare au drept „acţionari” activişti ai Uniunii, care sunt şi decidenţi cu privire la fonduri, şi beneficiari ai lor, iar Fundaţia Varadinum, înfiinţată de UDMR şi „sponsorizată” de CJ, este un donator important la campaniile electorale ale partidului “, scrie ebihoreanul.ro
De altfel ceea ce scriu și dezvăluie jurnaliștii de la Ebihoreanul.ro nu este un caz izolat, situații asemănătoare înregistrându-se și în alte județe în care UDMR controlează anumite unități administrativ teritoriale.
Rarele anchete care scot la lumină astfel de cazuri sunt mușamalizate prin intervenții politice, invocându-se de cele mai multe ori “discriminarea” ca pretext pentru a se pune batista pe țambal.
Devine astfel tot mai clar că mult trâmbițata nevoie de autonomie nu reprezintă altceva decât dorința de revenire la un soi de orânduire de tip feudal, în care clasa conducătoare să manipuleze după bunul plac legile și orânduirea socială, iar toată propaganda necesară atingerii acestui țel să fie alimentată chiar cu … bani publici.
Evenimentul din 12 iulie 1907, petrecut la Petroman (azi în județul Timiș), este un episod…
Evenimentul din 11 iulie 1848, când Lajos Kossuth, liderul revoluției maghiare, a cerut recrutarea de…
Raportul final al împăratului Iosif al II-lea privitor la călătoria sa în Transilvania, din perioada…
Mențiunea de la 10 iulie 1667, într-un document redactat în limba maghiară veche, este una…
La 10 iulie 1466, au început lucrările de construcție la Mănăstirea Putna, una dintre cele…
9 iulie 1941 - În Transilvania de nord-est, ocupată de Ungaria horthystă în urma Dictatului…
Leave a Comment