“Laura Codruța Kovesi nu mai este demult cetățean român. Dacă plecăm de la această realitate vom accepta mult mai ușor ceea ce se întâmplă în jurul persoanei sale. S-ar putea chiar să înțelegem.”, scrie jurnalistul Dan Andronic în evz.ro
Întrebare: atunci când deții mai multe cetățenii și depui mai multe jurăminte de credință, oare care este prioritatea respectării lor? Dar dacă apare un conflict de interese între cele două țări ale cărei cetățenii le deții, oare care jurământ va fi respectat și care NU?
Sfânta naivitate românească
O doamnă s-a arătat foarte revoltată cu privire la bănuiala că niște personaje sinistre precum Coldea, Kovesi și Iohannis ar putea avea cetățenii străine (n.a. lucru pe care-l văd în ultima vreme tot mai dezbătut și afirmat chiar și de către jurnaliști cu experiență din România sau de către unii politicieni, sau analiști politici, etc), argumentând că nu poți obține cetățenia germană decât dacă renunți la cetățenia de origine.
Stimată doamnă, a mușamalizat Germania cazuri de dimensiuni astronomice de corupție precum EADS și Volkswagen (VW), cu ecouri la nivel mondial, și s-ar împiedica în niște simple formalități dacă așa i-ar cere interesul?
Nu mai dați un cec în alb de încredere tuturor acelora care se bat cu pumnii în piept în public că sunt cei mai cinstiți de pe această planetă…
Și să nu uităm totuși că au fost făcute anumite declarații cu greutate în spațiul public:
“(…)câta vreme si Traian Basescu vorbește despre faptul că, în condițiile în care nu intrăm în Schengen din cauza că nu vrea Germania, prezența unui om, nu doar etnic german, ci și cu cetățenie germană, cum este Klaus Iohannis, ar fi o șansă la Consiliul JAI pentru intrarea in Schengen,(…)” (Crin Antonescu)