Categories: Rusia

Kovesi a participat în Rusia în 2012 la ceremonia dedicată împlinirii a 290 de ani de la înființarea Procuraturii ruse

În anul 2012, pe atunci Procuror general al României, Laura Codruţa Kovesi participa la Moscova o ceremonie fastuoasă dedicată dedicată împlinirii a 290 de ani de la înființarea Procuraturii din Rusia. Acela era momentul când de altfel a și fost semnat primul protocol de colaborare între procuraturile generale din România și Federația Rusă. Azi, acel protocol produce agitație și la Moscova, și la Departamentul de Stat al SUA.

Știrea că Luluța se plimba la Moscova nu a stârnit în anul 2012 prea mult interes atunci, România fiind în plin război civil, cu două tabere concentrate la putere maximă pe strategiile de luptă: pe de o parte tabăra USL-ului care se chinuia să-l debarce pe Băsescu, iar de cealaltă ceea ce numim astazi statul paralel, sau cum l-a numit Traian Băsescu după reevaluare, “statul mafiot”.

la o ceremonie dedicată împlinirii a 290 de ani de la înființarea Procuraturii ruse, Foto: youtube

La secțiunea “Relaţii bilaterale” de pe site-ul MAE (moscova.mae.ro) încă este păstrată informația despre participarea Laurei Codruța Kovesi în 2012 la Moscova la manifestările dedicate aniversării a 290 de ani de la crearea Serviciului Rus de Procuratură:

“- în perioada 11-13 ianuarie 2012 procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a participat la Moscova la manifestările dedicate aniversării a 290 de ani de la crearea Serviciului Rus de Procuratură. 
Cu acest prilej a fost semnat Protocolul privind cooperarea între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie a României şi Procuratura Generală a Federaţiei Ruse.”, se arată pe site-ul MAE

Captura de pe site-ul MAE de la Moscova

Augustin Lazăr este acum doar hățuit din sfori pentru a
a continua ce a început Kovesi în 2012, pentru a menține un protocol de colaborare cu rușii, un protocol care astăzi inflamează spiritele atât la Moscova cât și în Departamentul de Stat din SUA.

Agitația americanilor ascunde însă un interes neobișnuit de mare față de acest protocol, lucru consemnat și de presa din România:

Și Departamentul de Stat vrea lamuriri! Dar e strict treaba lui Augustin Lazăr când își va face curaj să-l lămurească pe omologul rus cum de a apărut acest protocol, fie el ”strict secret” sau ”nesecret” în ”National”. Ca și decizia de a continua sau nu cu evenimentele comune și mesele rotunde prevăzute în program, din care prima ”șuetă”  este prevazută chiar pentru luna martie a acestui an.Că, de, sfatuitori mai buni în lupta anticorupție decât procurorii lui Putin chiar ca nu putea gasi Lazăr”, scrie national.ro

Despre Traian Băsescu s-a tot vorbit în presa din România că juca la două capete, atât când era vorba de adversarii săi politici, cât și când era vorba de partenerii internaționali. Dar oare același lucru îl făceau sau îl fac și oamenii săi, Luluța și cu Gusti?

Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info

Leave a Comment

Recent Posts

Invitație la lectură: Secția Amazoanelor – File din istoria spionajului horthyst pe teritoriul României

Cu ceva timp în urmă am intrat în posesia unei cărți foarte interesante care redă…

o zi ago

Melancolie

Eram și noi ca stele aprinse în boltă Clipesc fermecător și se salută Am dat…

4 zile ago

26 Aprilie 1917 –  Memoriul de la Darnița (Kiev, Ucraina) a românilor transilvăneni prizonieri afirmă dreptul popoarelor la autodeterminare

S-a vorbit din păcate și se vorbește extrem de puțin despre un eveniment semnificativ din…

o săptămână ago

25 Aprilie 1954 – O situaţie aproape incredibilă, numele unor români decedați maghiarizate pe adeverințele de înhumare

Atunci când se vorbește despre maghiarizarea forțată a românilor de pe teritoriul Transilvaniei, majoritatea au…

o săptămână ago

24 Aprilie 1877 – Începe războiul ruso–turc, la care ia parte și România, dornică să–și consfințească independența de stat deplină

Declinul evident al Imperiului Otoman începând cu prima jumătate a secolului XIX a încurajat mai…

o săptămână ago

Mihail Neamțu: “Împotriva fanatismului care monopolizează adevărul şi contra oricărui reflex inchizitorial de condamnare a opiniilor dizidente”

Deputatul AUR Mihail Neamțu, preşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă,…

o săptămână ago