libris.ro

Kovesi a participat în Rusia în 2012 la ceremonia dedicată împlinirii a 290 de ani de la înființarea Procuraturii ruse

Kovesi a participat în Rusia în 2012 la ceremonia dedicată împlinirii a 290 de ani de la înființarea Procuraturii ruse

În anul 2012, pe atunci Procuror general al României, Laura Codruţa Kovesi participa la Moscova o ceremonie fastuoasă dedicată dedicată împlinirii a 290 de ani de la înființarea Procuraturii din Rusia. Acela era momentul când de altfel a și fost semnat primul protocol de colaborare între procuraturile generale din România și Federația Rusă. Azi, acel protocol produce agitație și la Moscova, și la Departamentul de Stat al SUA.

Știrea că Luluța se plimba la Moscova nu a stârnit în anul 2012 prea mult interes atunci, România fiind în plin război civil, cu două tabere concentrate la putere maximă pe strategiile de luptă: pe de o parte tabăra USL-ului care se chinuia să-l debarce pe Băsescu, iar de cealaltă ceea ce numim astazi statul paralel, sau cum l-a numit Traian Băsescu după reevaluare, „statul mafiot”.

la o ceremonie dedicată împlinirii a 290 de ani de la înființarea Procuraturii ruse, Foto: youtube

La secțiunea „Relaţii bilaterale” de pe site-ul MAE (moscova.mae.ro) încă este păstrată informația despre participarea Laurei Codruța Kovesi în 2012 la Moscova la manifestările dedicate aniversării a 290 de ani de la crearea Serviciului Rus de Procuratură:

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp pentru a primi postările noastre și acolo.


„- în perioada 11-13 ianuarie 2012 procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a participat la Moscova la manifestările dedicate aniversării a 290 de ani de la crearea Serviciului Rus de Procuratură. 
Cu acest prilej a fost semnat Protocolul privind cooperarea între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie a României şi Procuratura Generală a Federaţiei Ruse.”, se arată pe site-ul MAE

Captura de pe site-ul MAE de la Moscova

Augustin Lazăr este acum doar hățuit din sfori pentru a
a continua ce a început Kovesi în 2012, pentru a menține un protocol de colaborare cu rușii, un protocol care astăzi inflamează spiritele atât la Moscova cât și în Departamentul de Stat din SUA.

Agitația americanilor ascunde însă un interes neobișnuit de mare față de acest protocol, lucru consemnat și de presa din România:

Și Departamentul de Stat vrea lamuriri! Dar e strict treaba lui Augustin Lazăr când își va face curaj să-l lămurească pe omologul rus cum de a apărut acest protocol, fie el ”strict secret” sau ”nesecret” în ”National”. Ca și decizia de a continua sau nu cu evenimentele comune și mesele rotunde prevăzute în program, din care prima ”șuetă”  este prevazută chiar pentru luna martie a acestui an.Că, de, sfatuitori mai buni în lupta anticorupție decât procurorii lui Putin chiar ca nu putea gasi Lazăr”, scrie national.ro

Despre Traian Băsescu s-a tot vorbit în presa din România că juca la două capete, atât când era vorba de adversarii săi politici, cât și când era vorba de partenerii internaționali. Dar oare același lucru îl făceau sau îl fac și oamenii săi, Luluța și cu Gusti?

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApppentru a primi postările noastre și acolo.


Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram Glasul.info, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri

Showing 1-8 of 10 books

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat

By: Corvin Lupu

Romania 1989 - de la revolta populara la lovitura de Stat - Corvin Lupu

Oranki amintiri din captivitate

By: Dimitrie Bejan

Oranki amintiri din captivitate, ParinteleDimitrie Bejan

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei trădări naționale

By: Tiberiu Tudor

Tratatul cu Ucraina. Istoria unei tradari nationale - Tiberiu Tudor

Mihai Eminescu despre Unitatea Românilor

By: Gică Manole

Mihai Eminescu despre Unitatea Romanilor - Gica Manole

Scantei de peste veacuri

By: Dumitru Almas

Scantei de peste veacuri - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 2 - Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1

By: Dumitru Almas

Povestiri istorice volumul 1 - Dumitru Almas
1 2


Drepturi de autor! Informaţiile publicate de glasul.info pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Site-ul Glasul.info nu răspunde pentru opiniile comentatorilor, responsabilitatea formulării din comentarii revine integral autorului comentariului. Ne rezervăm dreptul de a șterge comentariile cu tentă rasistă, xenofobă,care incită la ură, sau la violență.


Glasul.info

Portalul Românilor de Pretutindeni - pledoarie pentru panromânism Contact: redactie@glasul.info